Gaziantep'te Drone'li Kurban Yakalama Timi

Gaziantep’te bayram boyunca kaçan kurbanlıkların yakalanması için drone’li özel ekip kuruldu.

Gaziantep'te Drone'li Kurban Yakalama Timi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için drone destekli özel tim kurdu. 20 kişiden oluşan ekip, hayvanat bahçesi içerisinde tatbikat yaptı. Ellerindeki tüfekte bulunan iğne ve kementlerle havanları yakalamaya çalışan ekipler, başarılı bir şekilde hayvanları etkisiz hale getirdi.

Bayram süresince gelen ihbarları değerlendirecek olan özel ekip hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ekibin 20 personel ve 5 araçtan oluştuğunu kaydetti.

Özsöyler, "Bayram boyunca kaçan danalar, yakalama halatıyla ya da anestezi iğnesiyle bayıltarak tekrar sahiplerine teslim edecek. Bununla birlikte vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli bir bayram geçirmelerini sağlayacağız. Ekibimizde de veteriner hekim, uyuşturucu iğne atan tüfekleri kullanan personelimiz ve yakalama halatı kullanan personelimiz olacak" dedi.

Özsöyler, ekipten kaçan hayvanların ise drone ile takip edilerek, saklandığı yerler anında tespit edilebileceğini kaydetti.

Özsöyler, hayvanat bahçesinde bayram boyunca veteriner hekimin görev yapacağını da hatırlatarak, kesilen hayvanın etinden herhangi bir şüphe duyanların, veterinere göstererek etinin sağlıklı olup olmadığını kontrol edebileceğini ifade etti.

Özsöyler, bu yıl ilk kez drone kullanarak kaçan kurbanlıkları daha kolay yakalamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA