Ereğli'den Kısa Kısa

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde mezarlığın bayram öncesi bakım ve temizliğinin yapıldığı bildirildi.

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede bulunan mezarlıkta düzenli olarak temizlik ve bakım çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Kuruyan otların ve ağaç dallarının temizlendiğini, bazı bölümlerde göçen mezarların da toprakla doldurulduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

'Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahatlıkla gerçekleştirmeleri ve temiz bir ortamla karşılaşmaları için çalışmalarımızı bitirdik. Halkımız özellikle bayramlarda kabristanları daha fazla ziyaret etmekte. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bu konuda biraz daha hassas davranarak genel bir temizlik gerçekleştiriyoruz.'

- Kurban yakalama timi kuruldu

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Kurban Bayramı öncesi kurban yakalama timi oluşturulduğu bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kaçan kurbanlık hayvana yaklaşma, uyuşturucuyla sakinleştirme, yakalama teçhizatı kullanımıyla ilgili eğitim verildiği ve gerekli tatbikatların yapıldığı belirtilerek, 'Bayram süresince hizmet verecek olan 'Kurbanlık Hayvan Yakalama Timi'ne vatandaşların ihtiyaç duyması halinde Alo 153 Belediye Zabıta İhbar Hattı'ndan ulaşabileceklerdir.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA