Eğitimini Tamamlayan Askerler Yemin Etti

Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi ile KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi komutanlıklarında eğitimini tamamlayan askerler için yemin töreni düzenlendi.

Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi komutanlıklarında eğitimini tamamlayan asteğmen adayları, kısa dönem askerler, 1997/3 tertip erbaş ve erler, törenle yemin etti.

Meram ilçesindeki General Şükrü Olcay Kışlası'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 368. kısa dönem erler, asteğmen adayları ve 1997/3 tertip erbaş ve erler yemin etti.

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutan Vekili Bakım Albay İbrahim Ethem Ermumcu, törende, şeref ve namusun Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsal olduğunu söyledi.

Misafirlerin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerini belirten Ermumcu, şunları kaydetti:

'Bu törene sizlerle Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı al bayrağımız da şahittir. Çannakkale Harbi'nde, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden tüm şehitlerimiz de şahittir. Güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir.'

Törenin sonunda askerler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Birliğe ilk katılan jandarma ere Ermumcu tarafından hediye verildi.

Tören sonunda aileleriyle bir araya gelerek hasret gideren askerler, yakınları ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA