Edirne'de Kapıda Diş Tedavisi

Edirne'de, 'Ağız Sağlığınız için Yolları Aştık Kapınıza Ulaştık' projesi kapsamında bin 617 vatandaşın diş tedavisi yaşadıkları yerlerde yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından uygulanan 'Ağız Sağlığınız için Yolları Aştık Kapınıza Ulaştık' projesinin değerlendirme toplantısı Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde yapıldı.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, proje sayesinde gezici diş tedavi aracıyla diş tedavisi almakta zorlanan vatandaşlara ulaşıldığını söyledi.

Projenin çok faydalı geçtiğini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:

'Gerçekten çok insani ve güzel bir proje. Projedeki amacımız özellikle köylerde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara, engelli bireylere ve çocuklara ulaşmaktı. Özellikle engelli bireylere ulaşmak istedik. Çünkü diş koltuğuna oturduğumuzda hepimiz bir korku yaşıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hastanelere kadar gelmeleri kolay olmuyor.

Projeyle birlikte arkadaşlarımızı büyük bir özveriyle vatandaşlarımızın ayaklarına gidip teşhis ve tedavilerini yaptılar. Yine projede toplam 430 çocuğa diş tedavisi ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplamda 35 ilçe ve köye gidildi. Bu kapsamda 313 engelli birey, 654 çocuk ve 226 yaşlı birey olmak üzere bin 617 kişiye ulaşıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de projenin hedefine ulaştığını belirterek, devletin şefkatli elinin vatandaşlara uzandığını söyledi.

Programa, Edirne Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, diş hekimleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA