Çorlu İçme Suyu Hattının Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu’da hayata geçirilen İçme Suyu İsale Hattı ile Depo ve Terfi Merkezi inşaatının temeli atıldı.

Çorlu İçme Suyu Hattının Temeli Atıldı
Çorlu’da Bahçelievler mevkiinde yer alan su terfi merkezinde düzenlenen temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, birim amirleri, daire müdürleri, yüklenici firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çorlu’ya yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 7 Eylül’de milli eğitime devredeceğimiz Çorlu Spor Lisesi’nin adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi olarak belirledik. Bülent Ecevit Parkı’nın açılışını da kısa süre içerisinde yapacağız" dedi.

Albayrak, "Çorlu’ya hizmetler gelmeye devam ediyor. Sebze-meyve halinin ana projeleri geldi. Çalışmaları devam eden otogar projemiz var ki bunları da kısmetse hizmet süresince kazandırmaya çalışıyoruz. 1 Ekim’den itibaren hizmet süremizin tamamlanmasına bir buçuk yıl kala, bütün programlarımızı yaptık. Üç buçuk yılda yapılanları bundan sonra yapılacak olanları, programımızı hazırladık. Ama şu bir gerçek ki, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin batı grubunda yatırımlar büyük oranda tamamlanmış durumda. Bundan sonraki bir buçuk yılda Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’daki hizmetler tamamlanacak. Kalan süre buraya yapılacak hizmetlerin tamamlanması ile geçecek. Özellikle jeneratör projesi beni en çok mutlu eden projelerin başında geliyor. Biz 11 ilçemizde de TREDAŞ’a bağlı kalmadan çünkü TREDAŞ bakımlara giriyor ve bizim de haberimiz olmuyor. Genelde su kesintilerine neden oluyor. Kesintiler sırasında depoları boşalttığımız için ve öyle yeterli depomuz da olmadığımız için biz kesintileri yaşıyoruz. Bu konuya da özellikle ilk olarak Çorlu’dan başladık. Bu önemliydi, Çorlu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Gelecek güzel günlerin Tekirdağ ve Çorlu için 11 ilçe için olmasını diliyorum" diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ise, "Buradaki projemiz için 11 Ağustos’ta yer teslimi yapıldı ve çalışmalara başlandı. Proje bedeli, KDV dahil 14 milyon 493 bin lira, yani kabaca 15 milyon liralık bir proje. Proje kapsamında öncelikle Çorlu ilçemizde mevcut olan asbest sağlıksız asbest hatların değiştirilmesini planlıyoruz. Dolayısıyla projede şebeke, imalatı olacak. Çorlu’nun çeşitli yerlerindeki asbest boru hatları, değiştirilecek. Sadece şebeke yapmıyoruz, proje kapsamında yaklaşık olarak şehrin yarısına hizmet eden ve artık ömrünü tamamlamış olan ana isale hattı yenileme çalışması yapıyoruz. Şebeke ve isale hatlarını bir araya getirdiğimizde 22 bin 34 metre şebeke hattı bugün itibariyle başlamış olacak. Projede sadece şebeke ve isale hattı da yapmayacağız. Projemizde depo İmalatlarımız da olacak. 3 adet yeni su deposunun temelini atıyoruz" dedi.

Başa "Çorlu’daki yatırımlarımız bunlarla da sınırlı değil. Elektrik kesintisi yaşandığında su kesintileri de oluyordu. Bunun için tüm depolarımıza jeneratör projemizi hayata geçirdi. Bu proje de yaklaşık 2 milyon 500 bin liralık bir proje. Geçtiğimiz yıl tamamladığımız 15 milyon liralık proje vardı. Bunları da dahil ettiğimize TESKİ olarak Çorlu’ya 35 milyon liralık bir yatırımımız söz konusu olacak. Bu rakamlara devlet su işleri tarafından yaptırılan ancak ödemesi TESKİ tarafından yapılan yatırımları da eklediğimizde Çorlu için yaptığımız ve devam eden yatırım toplamı 100 milyon lirayı aşıyor. Dolayısıyla Çorlu halkından aldığımızı Çorlu’ya yatırıma dönüştürme konusunda azami gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirilerek projenin temeline ilk beton döküldü.
Kaynak: İHA