Bitlis'in İçme Suyu Sıkıntısı Giderildi

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Vali İsmail Ustaoğlu, kent merkezinde 'Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Arifbey Caddesi ve kale altı mevkisinde çalışmaları inceleyerek ardından esnaf ziyaretinde bulunan Vali Ustaoğlu, bir çay ocağında vatandaşlarla buluştu.

Burada proje hakkında vatandaşları bilgilendiren Ustaoğlu, çalışmalarda esnafın fikrinin de kendileri için önemli olduğunu belirterek, kış mevsimi gelmeden çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Vali Ustaoğlu, daha sonra Ahmet Eren Bulvarı'ndaki TOKİ konutları mevkisinde 3 ayrı sondaj kuyusunun açılışına katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve TOKİ konutlarının su ihtiyacının karşılanması amacıyla 3 noktada sondaj çalışması yaptıklarını söyledi.

Daha önceden Rahva bölgesinde içme suyu sıkıntısı yaşandığını ancak sondaj çalışması sonucu elde edilen suların depolara aktarılarak bölgeye 24 saat kesintisiz su verileceğini ifade eden Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu:

'Ortalama 180 metre derinliğinden saniyede 100 litrenin üzerinde su rezervimiz var. Bu rezervimizi depolarımıza aktardığımızda TOKİ'nin ve üniversitesinin su sıkıntısı içme suyu sıkıntısı giderilecek. Bu doğal olarak şehir merkezimize de yansıyacak. Yaşanan su sıkıntısı merkezi de etkiliyordu. Şehir merkezde de su sıkıntısı olmayacak.'

Ardından butona basarak açılışını yaptığı sondaj kuyularında incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu sondajla çıkarılan sudan içti.

Kaynak: AA