Beykoz Belediyesinden Engellilere Ve Eski Hükümlülere Ekmek Teknesi

Beykoz Belediyesi, engellileri ve eski hükümlüleri topluma kazandırmak ve onları iş sahibi yapmak için 14 kişiye içinde mısır ve simit dolu araba hediye etti.

Beykoz Belediyesinden Engellilere Ve Eski Hükümlülere Ekmek Teknesi
Sahip oldukları dezavantajlı durum nedeniyle iş bulamayan engelli ve eski hükümlüler için harekete geçen Beykoz Belediyesi, engelli ve eski hükümlülere simit ve mısır arabası hediye ederek ekmek teknesi sahibi yaptı. Belediye önünde gerçekleştirilen törene Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile simit ve mısır arabası alan engelli, eski hükümlüler ve aileleri katıldı.

Belediye teslim ettiği 14 tezgahın içini simit ve mısırla doldurdu.

Simit arabası dağıtım töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Biz ekmek teknesi bulma ve açma işini 10 yıla yakındır kariyer merkezimizle birlikte devam ettiriyoruz. 10 yıl içinde 10 bin insanımızı kariyer merkezi vasıtasıyla bin 100’ün üzerindeki firmayla anlaşarak Beykozlu insanlara iş bulmaya çalışıyoruz. 10 binden fazla insanımızı bu anlamda ekmek sahibi yapmışız” dedi.

Simit ve mısır tezgahı alanlara hayırlı işler dileğinde bulunan Başkan Çelikbilek, “Allah kardeşlerimize sağlık sıhhat versin. Bereketli işler yapsınlar. Elleri ayakları sağlıklı olsun. Kazansınlar evlerine baksınlar. Kendilerine baksınlar ve kimseden isteyen durumuna gelmesinler” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından simit ve mısır tezgahları sahiplerine teslim edildi.

2008 yılında hüküm giyerek bir süre cezaevinde kalan simit tezgahı alan Çilek Şişman, “İnsan gibi yaşamayı istiyorum. Helal ekmek kazanmayı istiyorum. İnşallah bu saatten sonra böyle yaşayacağım. Hak ettiğim gibi yaşamak istedim. Yaşayamadım. Önüme hep engeller çıktı. Benim başkanımdan Allah razı olsun. İnsan gibi yaşamam için bana bu fırsatı verdi” dedi.

Kaynak: İHA