Bayram Açıklaması 'Tarımda Yatırımcıları Bekliyoruz'

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, 2017 yılı 11. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında Arıönü köyü Mugada Sahili 24 odalı Özgür Otel projesi ile Organize Sanayinde bulunan Öztem Aromatik Bitki İşleme ve Paketleme Tesisi tamamlama projesi inşaatlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bayram Açıklaması 'Tarımda Yatırımcıları Bekliyoruz'
Bayram ziyaretleri sırasında yatırımcılarla yatırım konularına göre piyasa şartları, uygulama ve çalışma yöntemleri, KKYDP programının kırsal kalkınmaya katkısı ve kırsal kalkınmanın ilimizdeki durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

KKYDP Ekonomik Yatırımlar Programı’nın bölgeye sağladığı faydaları birinci ağızdan projeyi uygulayan yatırımcılardan duymanın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Bayram: "Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla yürütmekte olduğumuz KKYDP programının ilimiz tarımına sağladığı ve sağlayacağı katkı azımsanmayacak derecede yüksektir" dedi.

“Yatırımcılarımızı bekliyoruz”

Sürdürülebilir kalkınmanın, öncelikle kırsal kalkınma ile mümkün olacağını belirten Bayram, açıklamasının devamında bugüne kadar yapılan ve devam eden projeler hakkında da bilgi vererek; Bugüne kadar toplam 19 projenin tamamlandı. Bu 19 proje için 4 milyon 513 bin TL hibe ödendi. Bu yeni projelerle proje sayısı 21’e çıkacak ve toplam 6 milyon 13 bin TL ödenmiş olacak. Proje miktarını artırmak için çalışıyoruz ve yatırımcıları bu kapsamda yatırım yapmaya bekliyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 2017 yılı 11. Etap proje uygulamaları kapsamında ilimizde yapımı devam eden her iki projemizin ülkemize, ilimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA