Başiskele'de Kurban Hazırlıkları Tamam

Başiskele Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde hazırladığı çalışma programı ile bu bayramda da vatandaşların hizmetinde olacak.

Başiskele'de Kurban Hazırlıkları Tamam
Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bayram süresince kurban atıklarını toplamak için tüm mahallelerde görev başında olacak. Arife günü Park Bahçeler Müdürlüğü her bayram olduğu gibi bu kurban bayramında da mezarlıklarda hazır bulunacak, ziyaretçilerin mezarlıklara ekmeleri için 4 bin adet mevsimlik çiçek dağıtacak.

Yaklaşan Kurban Bayramı’nı vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için gerekli tedbirleri alan Başiskele Belediyesi’nin ilgili birimleri bayram süresince vatandaşlardan gelebilecek talepleri yerine getirecek. Bu anlamda vatandaşlardan gelen istekler için belediyenin çağrı merkezi telefon başında olacak. Her kurban Bayramı olduğu gibi bu bayramda da özellikle kurban kesen vatandaşların kurban atıklarını iş makinası ile alınabilecek şekilde en yakında bulunan çöp konteynerlerinin yanına çıkarmaları isteniyor. Atıklarını çıkaranların çevre kirliliğinin önüne geçmek için 310 12 00 ve 444 41 10 numaralı telefonu arayarak bilgi vermeleri gerekiyor.

Bayram süresince evsel atıkların toplanması mesai günlerinde olduğu gibi devam edecek, düzenli olarak toplanacak, Zabıta ekipleri görev başında olacak, cenaze hizmetleri aynı şekilde nöbetçi ekipleri ile görev başında olacak. Olası durumlarda kurbanlık hayvanını kaçıran vatandaşların imdadına Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan veteriner hekim ve boğa timi yetişecek.
Kaynak: İHA