Aksaray'da En Güzel 'Koç, Koyun Ve Kuzu' Seçildi

Aksaray Tarım Platformu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Hayvancılık Süt ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı ve Yonca Festivali'nde, 'en güzel koç, koyun ve kuzu yarışması' yapıldı.

Aksaray Ticaret Borsası fuar alanında gerçekleştirilen yarışmada, belde ve köylerde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilere ait küçükbaş hayvanlar yarıştı.

Yarışmada 2. olan çiftçilerden İklime Gökçe yaptığı açıklamada, 30 yıldır çiftçilik yaptığını, yarışmada 2. olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, 'Daha önce böyle bir imkan yoktu. Allah devletimizden razı olsun, Şimdi rahat rahat kendi işimizi yapabiliyoruz. Önce yapma imkanımız hiç yoktu. Şimdi koyun fark attı, destekler var. Onlar olmasa yine yapamazdık.' diye konuştu.

Koyun çobanlığına varana kadar her türlü işle ilgilendiğini ifade en Gökçe, 'Koyunları hem sağıyorum, hem güdüp çobanlığını yapıyorum. Peynirini yoğurdunu yapıyorum. 100 baş koyunum var. Çok mutluyum. Ödül aldım bu da beni gururlandırdı.' dedi.

Jürinin değerlendirmesinin ardından Hasan Aydın'a ait kuzu, Muhammet Zengin'e ait koyun ve Ahmet Çınar'a ait koç birinci oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren çiftçilere çeyrek altın hediye edildi.

Kaynak: AA