Akpınar'a Yapılacak Otogarın Temel Atma Töreni

Akpınar ilçesine, kaymakamlık, belediye ve hayırseverlerin katkısıyla yapılacak otogar, cami ve organik pazar yeri inşaatının temeli atıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hayırseverlerin de katkısıyla yapılacak entegre tesis sayesinde Akpınar'ın bir eksiğinin giderilmiş olacağını söyledi.

Akpınar'ın, Ankara-Kayseri karayolunda önemli bir ilçe olduğunu belirten Vali Şentürk şunları kaydetti:

'Yapılacak böyle hizmetler, ilçenin fiziki yapısını estetik ve görsel bir yapıya dönüştürüyor. Yapılan çalışmalar, yeni yatırımlarla ilçenin insanı ve ilçenin sosyal yapısı olumlu yönde değişim gösteriyor. Akpınar'a yapılan cami, otogar ve organik pazar yeri projesi ilçeyi sosyal ve ekonomik anlamda iyiye ve güzele doğru dönüştürecektir. Akpınar daha önemli ve güzel yatırımlar da gelmeye devam edecektir.'

Akpınar Kaymakamı Hicabi Aytemür de, ilçede günlük yaklaşık 14 bin araç ve 60 bin kişinin geçiş yaptığına vurgu yaparak, 'İlçede böyle bir tesisin olması ve bu imkandan ekonomik yönden faydalanılması amacıyla cami otogar ve organik pazar projemizi hazırlayarak hayata geçirdik.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından otogar, cami ve organik pazar yerinin temeli, Vali Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla atıldı.

Programa İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Ekemen, Kırşehir Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Akpınar Belediye Başkanı Mustafa Karahan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA