Adana, Kurban Bayramı'na Hazır

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent halkının Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşların hayvanlarını sağlıklı ortamda kestirmeleri için 3 ilçede 4 noktada ücretsiz kesim merkezi oluşturan Adana Büyükşehir Belediyesi, camiler ve mezarlıklarda da kapsamlı temizlik yaptı. Arife günü belediye otobüslerinin mezarlıklara ücretsiz seferler yapacağı bildirildi.

Adana, Kurban Bayramı'na Hazır


Hijyen kurban kesim hizmeti

Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde 4 noktada ücretsiz kesim hizmeti verecek. Vatandaşlar, Büyükşehir’in mobil kesimhanelerinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını İslami kurallara uygun şekilde, veteriner hekimlerin nezaretinde, deneyimli kasaplara kestirecek. Kurban kesim merkezleri, Seyhan ilçesinde Öğretmenler Bulvarı ile Çevre Yolu otoban çıkışı, 2000 Evler Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan Camii yanı, Yüreğir ilçesinde Sinanpaşa Mahallesi Yüreğir Otogarı bitişiği fabrika arsası, Çukurova ilçesinde Toros Mahallesi İsmet Atlı Bulvarı zeytinlik alanında çalışma yürütecek.

Camiler ve mezarlıklar pırıl pırıl

Kent genelindeki camileri, cemevlerini ve türbeleri program dahilinde düzenli olarak temizleyen Büyükşehir ekipleri, Kurban Bayramı öncesi büyük ibadethaneleri pırıl pırıl hale getirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, camilerde halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden, klimaların, avizelerin ve vitrayların temizlenmesine kadar kapsamlı çalışma yaptı. Büyükşehir görevlileri, mezarlıklarda da temizlik, ilaçlama ve çiçeklendirme hizmeti verdi. Yürüyüş yollarını ve kabirlerin çevresini kurumuş yapraklardan arındıran ekipler, şehitlikleri çiçeklerle ve Türk Bayrakları ile donattı.

Otobüs ve metro ücretsiz

Adana Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kabristan ziyaretlerini rahat bir şekilde yapmaları için de planlama yaptı. Belediye otobüslerinin arife günü Buruk, Kabasakal, Asri, Küçükoba ve Akkapı mezarlıklarına ücretsiz ring seferleri yapacağı belirtildi. Eski vilayetten, mezarlıklara gerçekleştirilecek otobüs seferleri saat 07.30’da başlayacak, 17.30’a kadar sürecek. Mezarlıkların içinde yürüme güçlüğü çeken vatandaşlar, golf araçlarıyla ve belediyenin şoförlü hizmet araçlarıyla ziyaretlerini yapabilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ve metro Kurban Bayramı boyunca ücretsiz toplu taşıma hizmetini sürdürecek. Kurban Bayramı süresince Alo 153 operatörleri, Adanalıların dilek, talep ve şikayetlerini görev başında olan ilgili birimlere iletecek.
Kaynak: İHA