Van'dan Kısa Kısa

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Baran Sarpdağ, dağcı arkadaşlarıyla Kafkaslar ve Gürcistan’ın en yüksek noktası olan Kazbek Dağı’nın zirvesine tırmanarak, Büyükşehir Belediyesinin bayrağını açtı.

Sarpdağ, yaptığı açıklamada, 22 yıldır dağcılık yaptığını belirtti.

Erek, Süphan, Artos ve Kaçkar dağları başta olmak üzere Türkiye’deki hemen hemen tüm dağlara tırmandığını ve çıktığı her zirvede Van Büyükşehir Belediyesinin bayrağını açtığını söyledi.

Hobi olarak yapmaya başladığı dağcılık sporunda zamanla uzmanlaştığını belirten Sarpdağ, şunları kaydetti:

'Türkiye’de tırmanmadığım dağ kalmadı. Arkadaşlarımızla yeni hedefimizi Gürcistan’da bulunan ve Kafkasların en yüksek noktası olan Kazbek Dağı olarak belirlemiştik. Ekibimizle 16 Ağustos'ta Van'da bir araya geldikten sonra Ardahan-Türkgözü gümrük kapısından geçerek Gürcistan'ın Kazbek ilçesine ulaştık. Burada tırmanış ile ilgili gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra zorlu doğa şartları altında tırmanışımızı gerçekleştirdik. Kazbek Dağı’nın 5 bin 47 metredeki zirvesine ulaşınca burada Van Büyükşehir Belediyesi bayrağını açtık.'

- VASKİ Genel Müdürlüğüne Tekataş atandı

Van Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri (VASKİ) Genel Müdürlüğüne Ali Tekataş atandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, VASKİ Genel Müdürlüğü görevine Ali Tekataş'ın getirildiği belirtildi.

Kurban Bayramı'ndan sonra görevine başlayacağı bildirilen Tekataş'ın, son 3 yıldır İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü görevinde bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA