Vali Azizoğlu Rus Kayak Severleri Erzurum'a Davet Etti

Rusya Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti. Başkonsolos Valery Tikhonov’a yeni görevinde başarı dileklerinde bulunan Vali Azizoğlu, görevine yeni atanan konsolosun Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Azizoğlu Rus Kayak Severleri Erzurum'a Davet Etti
Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin konuşulduğu ziyarette, karşılıklı birlik beraberlik mesajları verildi.

Bir asrı aşan dostluğun bundan sonrada devam edeceğini ifade eden Başkonsolos Tikhonov, Erzurum’un ikliminin Rusya’ya benzediğini belirtti.

Bunun üzerine Rus vatandaşları kayak sezonunda Palandöken’e davet eden Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ve 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Kış Festivali (EYOF)’a ev sahipliği yaparak, dünya ölçeğinde kalitesini kanıtladığını dile getirdi.

Erzurum hava limanı ile kayak merkezinin arasındaki kısa mesafeye vurgu yapan Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

Erzurum tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında Dünya’nın ve Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biridir. Palandöken kayak merkezi hava limanına 15 dakika mesafe ile dünyada kayak merkezleri arasında şehre en kısa mesafede olanıdır. Pistleriyle, dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alan kayak merkezlerimiz, profesyonel kayakçıların ilk tercihi arasındadır. Aralık ayından Nisan ayı sonuna kadar kayak yapılıyor. Bu özelliği ile Erzurum diğer kayak merkezlerinden de bir adım öndedir. Her yıl şehrimize başta Rusya olmak üzere birçok ülkenin vatandaşlarını misafir ediyoruz. Bu anlamda Rus sporcularımızı ve kayak severleri önümüzdeki kış sezonunda kentimize bekliyoruz.”

Ziyaret karşılıklı hediyelerin taktimi ile son buldu.
Kaynak: İHA