Uşak Kentsel Dönüşüm Alanında 397 Adet İşyeri Açık Artırmayla Satıldı

Uşak’ın yeni merkezi olmaya aday olan kentsel dönüşüm kapsamında 397 adet işyerinin satışı TURYAP’ın organize ettiği açık artırmayla satıldı.

Uşak Kentsel Dönüşüm Alanında 397  Adet İşyeri Açık Artırmayla Satıldı
Özel bir otelde gerçekleşen müzayedeye ilgi yoğundu. İlk önce değeri 1 milyonun üzerinde olan dükkanlar satışa çıkarıldı. Açılışta konuşan TURYAP Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Bu proje Uşak merkezde eskiden tabakhane olarak adlandırılan bu bölge şimdi çok çağdaş bir ticarethaneye dönüşmüş durumda yanı sıra konutlarda bu proje içerisinde yer alıyor. Yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda Uşak Belediyesi ile Toplu Konut İdaresinin yaptığı çalışma sonucunda 1051 konut 923 adet de işyeri inşa edilmiş. Muvafakat süreleri uzun sürmüş fakat Toplu Konut İdaresi 2 yıl gibi kısa bir sürede bu binaları, iş yerleri, konutları tamamlayarak Uşak’a yeni bir yaşam alanı kazandırmış durumdalar"

Bugün Uşak’ın tarihi bir günü diyen Çağlar; "Çok yoğun bir katılım oldu açıkçası bu kadar beklemiyorduk. Bu katılım sayesinde buradaki dükkanların değerleri belirlenmiş olacak. Şu an ekranlardan gördüğünüz gibi Türkiye’nin dört bir yanından ve yanı sıra TOKİ tarafından da aşama aşama, saniye saniye izleniyor olacağız. Burada alınan teklifler noter huzurunda kayıt altına alınacak. Buradan aldığımız teklifleri TOKİ’nin satış onayına sunacağız, onlar da size makul sürelerde sözleşme yapma imkanı verecek. Hepinize başarı dolu açık artırma diliyorum" dedi.

Müzayedeyi TURYAP bünyesinde yaklaşık 15 yıldır Münadilik yapan Cüneyt Varol yönetti. Varol konuşmasında Uşak’ta ilk defa konakladığını belirtti.

Uşak’ın çok güzel bir şehir olduğunu tarihi ve kültürel açıdan çok önemli değerler barındırdığını söyleyen Varol bunların daha iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: İHA