TESKİ Beşiktepe Kışlasının İçme Suyu Sorununu Çözüyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü Tekirdağ 8. Mekanize Tugayı Beşiktepe Kışlasının içme suyunu sorununu çözüyor.

TESKİ Beşiktepe Kışlasının İçme Suyu Sorununu Çözüyor
Sık sık arızaların meydana geldiği ve oldukça eski durumda olan Kışlanın içme suyunu isale hattı, aynı zamanda vatandaşların tarım arazileri üzerinde bulunuyordu. Vatandaşların da sorun yaşadığı bu isale hattı üzerinde TESKİ Genel Müdürlüğü bir proje çalışması yaparak projeyi hayata geçirdi. Şu an itibariyle çalışmaların yüzde 48’i tamamlandığı ifade edildi.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcısı İ. Feyzi Ünal ile birlikte yapılan çalışmaları incelemek üzere Tekirdağ 8. Mekanize Tugayı Beşiktepe Kışlasına gitti. Öncelikle Kışla Komutanı Albay Ahmet Uğurlu ziyaret edildi. Ziyaret sırasında yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretin ardından yapılan çalışmalar yerinde incelendi. Genel Müdür Başa, yapılan çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkilileri ve kontrol mühendislerinden bilgi aldı. Verilen bilgilerde toplam 7 bin 341 metre duktil demir borular ile isale hattı, 1 adet bin metreküplük ve 1 adet de 100 metreküplük içme suyu deposu, 1 adet içme suyu terfi merkezi inşaatı yapılacağı ve SCADA otomasyon sistemi kurularak sistemin tamamen uzaktan yönetilebilir hale getirileceği ifade edildi.

Genel Müdür Başa, yapılan çalışmaların incelenmesinin ardından, “Eski ve işletilmesinde oldukça güçlük çekilen içme suyu isale hattını yeniliyoruz. Sık sık arızalar meydana gelmesi sebebiyle hattın ve eski içme suyu deposunun bakım maliyetleri oldukça yüksekti. Yapılan bu yatırım ile bakım ve işletme maliyetleri en aza indirgenecektir. İşin bedeli KDV hariç 2 milyon 382 bin 315 TL’dir. Yapılan yatırımın Türkiye’nin dört bir yanından vatani görevini yerine getirmek için Beşiktepe Kışlasına gelen Mehmetçiklerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: İHA