Söke'de Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

Söke İlçe Kaymakamlığı Kurban Komisyonu toplanarak, kurban bayramı ile ilgili tedbirleri kararlaştırdı.

Söke'de Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı
Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlar gereğince kurbanlık satış yeri her yıl olduğu gibi çevre yolu altı çay kenarında bulunan Söke Belediyesi Hayvan Pazarı olarak açıklandı. Kurban kesim yerleri de belirtildi. Kurban kesim yerleri; Söke Hayvan Pazarı (Çevre yolu altı çay kenarı), Çarşamba Pazarı (Yenicami Mahallesi), Tatil Pazarı (Cumhuriyet Mahallesi), Cumartesi Pazarı (Atatürk Mahallesi), Manavlar içi (Konak Mahallesi), Yenikent Cami arkası (Yenikent Mahallesi), Huzur Sitesi (Çeltikçi Mah. F. Uyguntüzel İlköğretim Okulu yanı), Bağarası Mahallesi eski mezbaha tesisleri olarak belirlendi.

Komisyon kararında kurban satış ve kesim yerleri dışında, satış ve kesimlerin yapılamayacağı belirtilirken, belirlenen yerler dışında hayvan satışı ve kurban kesimi yapanlar hakkında yasal işlemin yapılacağı ifade edildi.

Vatandaşların kurbanlık alırken de dikkat etmeleri gerektiği belirtilen kararda; "Hayvanlar, sağlıklı, besili olmalı, hasta veya gebe olmamalıdır. Hayvanların menşee şahadetnameleri, veteriner sağlık raporları, pasaportları ve küpeleri bulunmalıdır" denildi.

“Kurban Kesim Ücretleri de Belirlendi”

Kurban kesim yerlerinde özle kesim yapmak isteyen yetkili kasaplar için kurban hizmetleri komisyonu ücret tarifesini de belirledi. Buna göre küçükbaş hayvanlar için 70 TL, büyükbaş hayvanlar için 300 TL olarak belirlendiği ifade edildi.
Kaynak: İHA