Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz, şube müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, okulların aile birliği başkanları, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Gökpınar, öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim alabilmeleri için okul içlerinde ve çevrelerinde gereken her türlü tedbirin alınacağını söyledi.

'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gencimiz bizim için çok değerli' diyen Gökpınar, 'Onların en iyi şekilde yetişmeleri yönünde bütün imkanlarımızı kullanıyoruz ve kullanmaya da devam edeceğiz. Bu noktada halkımızın da desteği önemli. Halkın, mahallesinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkması ile okul aile birliği desteğini mutlaka almalıyız. İlçemizde uyuşturucu madde satışı ve madde bağımlılığının önlenmesi için hukuk kuralları çerçevesinde mücadelemize devam edeceğiz.' diye konuştu.

- Kurban pazarı

Kavak Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Mehmetpaşa Mahallesi'nde eski pazar yerine kurban pazarı kuruldu.

Kurban pazarında İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından satışa sunacakları hayvanlarının kulak küpeleri, onaylı pasaportları, aşı kayıtları ve gebelik kontrol raporları gibi belgeleri kontrol ediliyor.

Ayrıca belediye zabıtası gerekli belgeleri, kulak küpesi olmayan, doğuma elverişli dişi düvelerin pazara girmesine ve kurbanlık olarak satılmasına izin verilmiyor.

Kaynak: AA