Palu'ya, TKDK Desteği İle Otel Yapılıyor

Elazığ’ın Palu ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle yapılacak olan otelin temeli Vali Çetin Oktay Kaldırım ile Milletvekili Ejder Açıkkapı tarafından atıldı.

Palu'ya, TKDK Desteği İle Otel Yapılıyor
TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından kırsal kalkınma programı kapsamında Palu’nun turizmine katkı sağlaması hedeflenen otel yapımı için yüzde 65’lik hibe desteği verdi. Tarihi yapısı ile turizm merkezi olan ilçede yapımına başlanılan otelin 24 odalı 54 yataklı olacağı bildirildi.

1 milyon 600 bin TL’lik yatırım bedeli bulunan otel için bugün temel atma töreni düzenlendi.

Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, ilçe protokolü ve davetliler katıldı.

Palu’nun kadim bir medeniyet merkezi olduğunu ve bir butik otelin temel atma töreni için bir araya geldiklerini aktaran Vali Çetin Oktay Kaldırım," Palu gibi tarihi çok geçmişe dayanan kadim bir yerleşim birimine böyle bir butik otelin yapılması çok önemli. Palu önemli bir medeniyet merkezi ve önemli bir kültürel yapı var"dedi.

Palu’nun doğal, kültür, inanç turizmi açısından önemine de değinen Vali Kaldırım,ilçe de konaklamanın da önemli olduğunu kaydetti.

Palu’nun kadim bir medeniyet olduğunu ve tarihi olan bir ilçe olduğuna vurgu yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı," Bu medeniyet üzerinde Urartulardan başlayan beylik temelini oluşturan bir ilçemiz. Biz Palu’yu tarihi ile buluşturmaya çalışacağız. Palu kalesinde önemli çalışmalar yapılıyor. Harput’ta olduğu gibi Palu tarihini de yeniden canlandıracağız. Bu yatırım çok önemli. Palu’ya dışarıdan gelenlerin rahatlıkla zamanlarını geçirecekleri güzel bir mekan olacak. TKDK’nın destekleri ile yapılıyor. Hükümet olarak bu projelere destek oluyoruz ve destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Kaldırım ve Milletvekili Ejder Açıkkapı tarafından, otelin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA