O Belediye Kardeş Şehir Teklifi Yapmıştı, Heyet Türkiye'ye Geldi

İzmir’de, Foça Belediyesinin kardeş şehir olma teklifi ilettiği Bosna Hersek’in Trebinje şehrinden gelen heyet, kentte incelemelerde bulundu.

O Belediye Kardeş Şehir Teklifi Yapmıştı, Heyet Türkiye'ye Geldi
Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Trebinje Büyükşehir Belediye Başkanı Luka Petrovic ve beraberindeki heyet, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı ziyaret etti. Foça Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Trebinje Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Dragoslav Banjak, Kentsel Planlama Müdürü Marko Rikalo, Küçük ve Orta Boy İşletme Ajansı Müdürü Drazen Boskovic de yer aldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Bosna Hersek’li heyete 5 bin yıllık çok köklü bir tarihe geçmişe sahip Foça’nın tarih, doğa ve sosyolojik özellikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Foça Belediyesi kardeş şehir olma teklifi yapmıştı

Heyet, daha sonrada Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezindeki kent için tasarlanan tarih ve tabiat temalı projeler hakkında bilgiler aldı. Heyet, ardından da kısa bir kent turu yaptı. Foça Belediye Başkanı Demirağ, kültürel ve tarihi bağlarla dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in Trebinje şehrinden gelen dostları Foça’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Demirağ, kardeş şehir işlemlerinin sürdüğü Trebinje heyetini, 9-11 Eylül 2017 tarihlerinde Foça Belediyesince düzenlenen X. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivaline de davet etti.

Foça’da bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Trebinje Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Dragoslav Banjak da, Başkan Demirağ’a Trebinjeli vatandaşların selamlarını iletti. Misafir heyet, Foça’dan ayrılmadan öncede Başkan Demirağ eşliğinde Foça Kaymakamı Ali Çetin ile tanışarak kendisiyle bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA