Milas'ta Okul Servisleri İçin Yer Arayışı

Muğla’nın Milas ilçesinde en köklü eğitim kurumlarından Sakarya İlk ve Ortaokulu’nda okuyacak öğrencileri taşıyacak servis araçlarının park yeri, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan yine ilçenin gündeminde.

Milas'ta Okul Servisleri İçin Yer Arayışı
Milas’ta yıllardır eğitim-öğretim yılı başlangıcından yılsonuna kadar kent merkezindeki trafiği olumsuz yönde etkileyen servis araçlarının park yerleri, yeni başlayacak eğitim-öğretim yılı öncesinde de kent yöneticileri kara kara düşündürmeye başladı.

Özellikle Sakarya İlk ve Ortaokulu’nda okuyacak öğrencileri taşıyacak servis araçlarının nerede öğrenciyi indirip-bindireceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu sene Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen döner kavşak, servis araçları başta olmak üzere, özel araçlarıyla çocuğunu okula getirip-götüren Milaslılar için de birçok sorunu yaşatacağa benzerken, konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Belediyesi çözüm yolları arıyor.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Belediyesi ile konuya ilişkin görüşmelerin devam ettiğini, gerekli izinler alınabilirse, meydandaki taksi durağının devamını kullanacaklarını belirterek; “En azından orada 7-8 araçlık bir yer kazanmış olacağız. Eğer bu mümkün olmazsa, okul bahçesinde yine belediye ile ortak bir incelemede bulunup, servis araçlarının bahçeye giriş-çıkışını sağlayacağız. Ancak ikinci yöntemde bizleri rahatsız eden nokta, araçların bahçeye giriş ve çıkışı sırasında öğrencilerimizin güvenliğini almakta zorlanacağımızı düşünüyorum. Her şeye rağmen okullar açılmadan önce soruna çözüm bulacağım inancındayım” dedi.

Kaynak: İHA