Kaymakam Dundar, Taburcu Olan Korucuyu Ziyaret Etti

Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, beraberindeki heyetle birlikte yaklaşık 2 ay önce Tendürek Dağı kırsalın EYP’nin patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan güvenlik korucusu Emrullah Çiçek’i evinde ziyaret etti.

Kaymakam Dundar, Taburcu Olan Korucuyu Ziyaret Etti
Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Türker Cice, Hudut Tabur Komutanı Pıyade Yarbay Ramazan Çokkıyak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serhat Yüksel, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, Çaldıran Güvenlik Korucular Başkanı Nihat Avcı ve Şehit Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç ile birlikte 2 Temmuz 2017 yılında Tendürek Dağı mevkiinde yapılan operasyon sırasında PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu yaralanarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu olan Güvenlik Korucusu Emrullah Çiçek’i Yanıktaş Mahallesi’nde evinde ziyaret ettiler. Dundar ve beraberindekiler, Emrullah Çiftçinin ağabeyi Mehmet Çiçek karşıladı. Kaymakam ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek bu ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "Yapılan hain tuzak sonucunda Güvenlik Korucularımızdan İsmail Deniz’i şehit vermiştik, Emrullah Çiçek kardeşimiz yaralanmıştı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde yaklaşık iki ay boyunca tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşmuş, hep birlikte bunun sevincini yaşıyoruz. Dilerim İsmail Deniz son şehidimiz, Emrullah Çiçek’te son gazimiz olsun. Vatandaş olarak her birey ülkesini vatanını korumakla mükelleftir. Bizim için her vatandaşımız aynıdır eşittir. İlçemizde 1.5 yıl içinde 21 şehit verdik. Terörün inancı, hak, hukuk ve acıma duygusu yoktur. Asker, polis ve vatandaş olarak birlik olmalıyız el ele vererek mücadele etmeliyiz, terörden en çok zarar gören yine Kürt vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız artık bunun farkına varmışlardır. Devletimiz merhametli olduğu kadar Azameti de büyüktür" dedi.

Kaynak: İHA