Karabük'te Sosyal Yaşam Merkezi Açılışı

Karabük Belediyesi tarafından yapılan Kapullu Mahallesi sosyal yaşam merkezi açıldı.

Açılışta konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşerek kullanılmayan okulun yıkılarak yerine sosyal yaşam merkezi yapıldığını söyledi.

Mahallenin altyapı sorunlarının hepsinin çözüldüğünü ifade eden Vergili, 'Kapullu Mahallesi sakinlerinin en iyi yaşamı sürmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana Karabük, bölgede parmakla gösterilen bir vilayet oldu. Karabük'te yüzde 70 içme su borusunu değiştirdik. Türkiye'nin en iyi arıtma tesisini kurduk ve ana borular dahil hepsi değişti. Doğalgaz sayesinde hava kirliliği azalarak Karabük yaşanır bir şehir haline geldi.' diye konuştu.

Yeni Mahalle'den Kartaltepe Mahallesi'ne çıkan bir asansör kulesi yaptıklarını aktaran Vergili, şöyle konuştu:

'Yeni Mahalle, Atatürk Mahallesi ve Namık Kemal Mahallesi ortak kullanacak. Bizim yaptığımız, şu anda en büyük programlardan birisi çarşamba pazarındaki eski fabrikaların sökümü ve yerleşim haline gelmesi. Çok iyi mesafe kat ettik. Bu yılın sonunda fabrikalar sökülmeye başlanacak. Devlet Demir Yollarının arazilerinin teslimi için bir ay içerisinde bir protokol imzalayacağız. Bu 2 program Karabük'ün şeklini, şemalini tamamen değiştirecek.'

Konuşmanın ardından Vergili, sosyal yaşam merkezinin açılışını yaptı.

Kaynak: AA