Kadın Çiftçiler Yarışması Korkuteli'nde Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın birincisi Ümmüşen Bozkurt oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kadın çiftçilerin bir araya gelerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimine katkı sağlamak, günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktivite ile buluşturmak amacıyla düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasının 2017 etabı Korkuteli'nde başladı.

Yarışmayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ile çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışmaya katılan 7 kadın çiftçiye gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili 15 soru soruldu. Nazmiye Akkanat ile Ümmüşen Bozkurt 12 soruya doğru cevap verdi. Eşitlik bozulmayınca yarışmacılara yedek sorular soruldu. Üç sorunun iki tanesine doğru cevap veren Ümmüşen Bozkurt birinci oldu. Nazmiye Akkanat ikinciliği, Hatice Dişli de üçüncülüğü elde etti.

Yarışma birincisi Ümmüşen Bozkurt'a bin 750 lira, ikinci Nazmiye Akkanat'a bin lira, üçüncü Hatice Dişli'ye de 600 liralık para ödülü verildi.

Belirlenen 8 finalist il final yarışmasında birincilik için mücadele verecek.

İl finalinde birinci olan kadın çiftçiye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye ise 7 bin 500 lira para ödülü verilecek.

Kaynak: AA