İzciler, Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı'nda

Türkiye İzcilik Federasyonu izcileri, Manisa'nın Demirci ilçesinde düzenlenen Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı'na girdi.

Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesi tarafından Kurtuluş Savaşı döneminde Demirci'nin savunmasında görev alan ve 'Demirci Akıncıları' olarak anılan milis güçlerini anma programı kapsamında Mahmutlar Sarıçayır mevkisinde düzenlenen kampa, yaklaşık 235 izci katıldı.

İzcilik kampının açılışı Türkiye İzcilik Federasyonu İzci Lideri Sevgi Öztürk, Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından yapıldı.

Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, kampa Manisa, Muğla, Adana ve Ankara'dan 235 izci ve liderin katıldığını belirterek, 'Demirci Akıncıları'nın Kaymakam İbrahim Ethem Bey önderliğinde bu bölgede ilk mücadelenin başlattığı alanda bir kamp oluşturduk.' dedi.

Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol da milli mücadele kahramanlarından Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşlarının bu topraklarda büyük mücadeleler verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

'Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde hiçbir şey yokken inanç ve iradesiyle mücadeleyi başlattığı Samsun, diğerleriyse işgal kuvvetlerine karşı Çanakkale ve Sarıkamış'tır. Demirci de bu savaşta büyük mücadeleler vermiştir.'

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü ise kampın önemine değinerek, amaçlarının Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşlarının bölgede verdikleri mücadeleyi anlatmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından 31 Ağustos'a kadar sürecek kampa katılan izcilere Demirci Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç ve daire amirleri de katıldı.

Kaynak: AA