İranlı Paraşütçüler, Nemrut Dağı Semalarında Yamaç Paraşütü Uçuşu Yaptı

İran’dan Bitlis’e gelen 45 kişilik İranlı paraşütçü grubu, Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdi.

İranlı Paraşütçüler, Nemrut Dağı Semalarında Yamaç Paraşütü Uçuşu Yaptı
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasının (TATSO) daveti üzerine ilçeye gelerek Ahlat ilçesinde bu yıl 26.’sı düzenlenen Ahlat - Avrasya Kültür Buluşması Şenliklerinde gösteri düzenleyen 45 kişilik İranlı paraşütçü grubu, bu kez ise Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Dağı eteklerinde uçuş gerçekleştirdi. Hem yamaç paraşütü ve paramotor uçuşu gerçekleştirdi. Bir yandan yamaç paraşütü diğer yandan ise paramotor uçuşu gerçekleştiren İranlı paraşütçüler, Tatvan semalarında dakikalarca tur attı. Gök yüzünde kuşlar gibi uçarak gönüllerince eğlenme fırsatı bulan İranlı paraşütçüler daha sonrasında ise Ahlat ilçesine geçerek burada ise paramotorlu uçuşlar gerçekletirdi. Saatlerce Van Gölü ve Ahlat ilçesi üzerinde tur atan İranlı paraşütçüler, gördükleri ilgi ve manzara karşısında oldukça memnun kaldılar. İlçe halkının da meraklı gözlerle izlediği İranlı paraşütçüler gösterileri ile gökyüzüne renk kattı.

Tatvan ve Ahlat’ta gerçekleştirilen uçuşların ardından İranlı paraşütçü grubu adına açıklamalarda bulunan Umit Feriduni, yamaç paraşütü ve paramotor uçuşları için İran’ın Tebriz ve Urmiye bölgesinden toplam 45 kişilik bir ekiple ilçeye geldikleri söyledi.



Bölgenin gerek yamaç paraşütü ve gerekse paramotor uçuşu için oldukça elverişli bir bölge olduğuna dikkat çeken Feriduni, “Biz İran’dan paraşüttü 45 kişi ile geldik. Tatvan’da ilk deneme uçuşlarımızı yaptık. Gökyüzünde Nemrut Dağından çok güzel bir Tatvan manzarası var. Burada 3 gün boyunca bu uçuşlarımız devam edecek. Tüm arkadaşlarıma burada mutlaka uçmayı tavsiye ediyorum. İnşallah bizlerde bir dahakine daha kalabalık bir ekiple buraya geleceğiz ve burayı adeta bir uçuş pistine dönüştüreceğiz. Zaten burada o potansiyelde var. Ben bu vesile ile bizleri buraya davet eden ve bizleri en iyi şekilde misafir eden Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İranlı paraşütçülerden Emir Hatemzade ise bölgeyi yeni keşfettiklerini ifade ederken, ekibe Urmiye’den dahil olduğunu anlatan Muhammed Şerifi de, bölgenin çok güzel bir yer olduğuna ve uçuşa çok müsait olduğunu ifade etti.

İran’da beyin cerrahlığı yaptığını söyleyen paraşütçülerden Hamit Eşrafi de bölgeye ilk defa geldiğini ve döndükten sonra daha çok arkadaşının bu bölgeye gelmesini sağlayacağını anlattı.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Meclis Başkanı İhsan Bakırhan ise TATSO olarak geçen yıl başlattıkları Bitlis-İran turizm atağı kapsamında bu yılda İran’dan gelen 45 kişilik paraşütçü grubunu ağırladıklarını söyledi.

Başlatılan atakların yavaş yavaş meyvelerinin alınmaya başladığını kaydeden Bakırhan, bugün sadece spor için gelen birçok İranlı turistin bulunduğunu ifade ederek her geçen gün bu sayının artarak devam edeceğini kaydetti.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin de, “İki yıl önce başlatmış olduğumuz çalışmalar bu gün meyvelerini vermeye başladı.

Bizler bunu başlatırken özellikle turizm anlamında alternatif turizme yönelik olarak yamaç paraşütü ve paramotor uçuşları çalışmalarının en güzel ürününün olduğunu gördük. TATSO olarak tanıtım ve turizme yönelik başlattığımız bu çalışmamızı inşallah genişleterek ve diğer kamu kurum ve kuruluşları da içine katarak en iyi şekilde sonuçlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda yine önümüzdeki yıllarda bu bölgemizde uluslar arası yamaç paraşütü ve paramotor uçuşu festivaline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA