Irak Güçleri Telafer'de İlerliyor

Irak askeri kuvvetlerinin Musul’un batısında bulunan Telafer’e doğu ve batı tarafından ilerlemeye devam ettiği bildirildi. Irak güçleri DEAŞ güçleri ile bazı yerlerde çatışmaya girdi.

Irak Ordu Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Irak ordusu ve Haşdi Şabi’nin savaş uçaklarının da desteğiyle Telafer’e doğru iki koldan ilerlemeye devam ettiği, Tenk, Kuzey Kefah ve Güney Kefah, Aşık Evvel ve Aşık Sani mahallelerini aldığı, Mahlebi’nin doğusunda ise 3 köyü ele geçirdiği belirtildi.

Irak Ordusu tarafından yapılan basın açıklamasında, müşterek Irak güçlerinin Telafer’in doğu tarafı yakınlarında bulunan DEAŞ’ın önemli kalelerinden biri durumunda olan El Hadara, Cezire ve Seray mahallerini ele geçirdiği belirtildi. Açıklamada, DEAŞ liderlerinin elemanlarına açık alanlardaki mevkilerini yakıp terk ederek şehirlerde ve dar sokaklarda yoğunlaşması talimatı verdiklerinin duyulduğu belirtildi.

Müşterek Irak Ordusunun Telafer’in doğu kısmında bulunan, DEAŞ’in önemli kalelerinden Mahlebiye beldesi yakınlarına geldiği belirtildi. Yapılan basın açıklamasında Mahlebiye yakınlarında DEAŞ’ın mevzilerinin imha edildiği, aralarında intihar bombacılarının da bulunduğu 61 DEAŞ unsurunun öldürüldüğü, 5 bomba yüklü aracın imha edildiği, mühimmat depolarının patlatıldığı ve tünellerin tahrip edildiği kaydedildi.

Yine Irak Ordusunun dokuzuncu fırkasından Emir Yarallah, yaptığı açıklamada, Telafer’de Nur Mahallesi’nin kurtarıldığı ve binalarına Irak bayrağının çekildiğini söyledi.



Askeri basın bürosundan yapılan açıklamada, Telafer operasyonunun başlamasından bu güne kadar DEAŞ’ın 302 militanının öldürüldüğü, 33 bombalı araç, 16 motosiklet, 15 DEAŞ mevzisi, 752 mayın bombası ve 35 tünelin imha edildiği belirtildi.
Kaynak: İHA