Filipinler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella Açıklaması 'Sandy Adası'nda Çin Bayrağı Yok'

Filipinler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Sandy Adası’nda iddia edildiği gibi bir Çin bayrağının olmadığını söyledi.

Filipinler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Filipinler’e ait olduğu iddia edilen Sandy Adası’na Çin bayrağı asıldığına dair raporları reddetti. Yaptığı açıklamada güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgiye göre adada bir bayrağın bulunmadığını bildiren Abella, “Görünüşe göre bölgenin kendisi birçokları için önemli, oradan geçenler veya orada araç park edenler var. Oraya gidenler asker değil, kim oldukları daha belirlenmedi ama onların vatandaşlarımız olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Magdalo Partisi Temsilcisi Gary Alejano, Palawan eyaletinin Kalayaan kasabasındaki Kota Adası’ndan yedi deniz mili uzağında bulunan Sandy Adası’na bir Çin gemisinin üç metre yüksekliğinde bir Çin bayrağını koyduğunu söyledi.



Yüksek Mahkeme’de Kıdemli Hakim Antonio Carpio, Çin’in Pag-asa Adası’ndan 2,5 deniz mili uzaklıkta bulunan Sandy Adası’na bir gemi gönderdiğini, ayrıca iki fırkateyn, bir sahil koruma gemisi ve iki askeri balıkçı teknesini de bölgede konuşlandırdığını söyledi.

Kaynak: İHA