Elazığ'da Kadın Girişimciye Otel Desteği

Elazığ'da yaşayan kadın girişimci Feride Okuyucu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle otel açacak.

Elazığ İl Koordinatörlüğüne sunulan projenin kabul edilmesiyle tarihi Palu ilçesinde yapılacak otelin temeli düzenlen törenle atıldı.

Elazığ Vali Çetin Oktay Kaldırım, törende yaptığı konuşmada, Palu'da büyük tarihi dokunun Türkiye turizmi açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi.

İlçedeki tarihi dokunun yaşayan bir ruh olduğunu işaret eden Kaldırım, 'Buradaki tarihi mekanlar, camiler, hanlar, hamamlar, kalesi ile birlikte çok önemli bir turizm merkezidir. Bu otelin burada yapılması gerçekten çok anlamlıdır.' dedi.

Vali Kaldırım, doğa, kültür. inanç turizmi açısında bu tür yatırımların gerekliliğine değinerek, yapılacak otelin 24 oda, 51 yatak kapasiteli olacağını söyledi̇.

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı da söz konusu otelin Palu'ya yapılmış en önemli yatırım olduğunu belirtti.

TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ise Haziran ayında projenin sözleşmesini imzaladıklarını belirterek, 'Bu yatırım toplamda 1 milyon 600 bin lira civarında yatırım. Bunun yüzde 65'i hibe desteğidir.' dedi.

Kaynak: AA