'Çevreci Başkan'a Ödül

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a, Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından plaket takdim edildi.

'Çevreci Başkan'a Ödül
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı makamında ziyaret eden Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve üyeleri Marmaraereğlisi‘nde kurulması planlanan Termik Santral ve Kömür depolama alanlarının yapımının durdurulması için sivil toplum örgütleri ve vatandaş ile el ele aktif mücadelesinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Trakya Bölgesinde ‘Çevreci Başkan’ olarak bilinen Marmarereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, bölgeye yapılması planlanan termik santral yapımının durdurulması için sivil toplum örgütleri ve vatandaş ile birlikte büyük mücadele verdi. Çevre Gönüllüleri Derneğinin başlattığı kampanyalara destek vererek ilçede yaşayan vatandaşlardan 25 bin 500 adet imza toplanmasında büyük emeği geçen Uyan’ın bu desteği halk ve çevre gönüllüleri tarafından takdir edildi.

"Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gibi ağır bir sorumluluğumuz var" diyen Uyan, ’Tek amacımız bölgede yaşayan insanların sağlığını korumak ve yaşam standartlarını arttırmak. Termik santrallerin yapımı için yürütme tarafından durdurma kararı verildi.

Bu kararın alınmasında etkili olan imza kampanyasına katılan ve katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç ile üyelerine de göstermiş oldukları azim ve çalışkanlıktan dolayı da teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA