Çankaya'dan 'Küçükbaş Hayvan Dezenfekte Ve Aşılama Ünitesi'

Çankaya Belediyesince hayvancılıkla uğraşan bölge halkının istekleri doğrultusunda, ilçeye bağlı kırsal mahallelere hizmet vermek amacıyla 'Küçükbaş Hayvan Dezenfekte ve Aşılama Ünitesi' açıldı.

Çankaya Belediyesince, hayvancılıkla uğraşan bölge halkının istekleri doğrultusunda ilçeye bağlı kırsal mahallelere hizmet vermek amacıyla, 'Anlaşmalı Besicilik Projesi' kapsamında hayata geçirilen 'Küçükbaş Hayvan Dezenfekte ve Aşılama Ünitesi'nde ilk dezenfekte işlemi yapıldı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçeye bağlı Karataş, Karahasanlı, Kömürcü, Evciler, Tohumlar, Çavuşlu, Yayla ve Akarlar kırsal mahallelerine hizmet vermek amacıyla 'Anlaşmalı Besicilik Projesi' kapsamında yapılan küçükbaş hayvan yıkama ünitelerinde ilk dezenfekte işlemi yapıldı.

İlk etapta Çavuşlu ve Karahasanlı Mahallesi'ne yapılan küçükbaş hayvan dezenfekte ve aşılama ünitelerinden Karahasanlı'da yaklaşık 300 koyun ve keçi ilaçlı suda yıkanarak dezenfekte edildi.

Kurban Bayramı öncesi faaliyete geçirilen tesiste, küçükbaş hayvanlar, kendilerine zarar vermeyen özel ilaçlarla hazırlanan havuzdan birer birer geçirilerek parazit, kene, bit ve pire gibi zararlılardan temizleniyor.

Hem dezenfekte hem de aşılama alanı bulunan tesiste, işlem sonunda ilaçlı suyun yeraltı sularına karışmaması için atık dinlendirme havuzu bulunuyor.

Tesiste bir defada yaklaşık 500 küçükbaş hayvana yıkama ve ilaçlama yapılabiliyor.
Kaynak: AA