Çankaya Belediyesinden Yabancılara Türkçe Eğitimi

Farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen yabancı kursiyerler bir buçuk ay boyunca Çankaya Halk Eğitim Merkezi'nde temel Türkçe kurallarını öğrenerek günlük konuşma seviyesine ulaştı.

Türkiye'ye farklı gerekçelerle gelen yabancı kursiyerler, bir buçuk ay boyunca Çankaya Halk Eğitim Merkezi'nde temel Türkçe kurallarını öğrenerek sertifikalarını aldı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fildişi Sahili'nden Afganistan'a birçok farklı ülkeden Türkiye'ye gelen kursiyerler, bir buçuk ay boyunca temel Türkçe kurallarını öğrendi. Çankaya Halk Eğitim Merkezi'nde, emekli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İlker Çam tarafından verilen dersleri tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Ülkelerindeki savaştan kaçan, okumak ya da çalışmak için Türkiye'ye gelen 20 ile 50 yaş arasındaki kursiyerler, Türkçe okuyup yazabilmenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'de rahat bir şekilde iletişim kurmak, sokak tabelalarını ve otobüs durağı levhalarını okumak istediklerini kaydeden kursiyerler, aldıkları eğitimin hayatlarını kolaylaştıracağını ifade etti.
Kaynak: AA