Büyük Aile Bigadiç'te Final Yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’de kamu yararına hizmet eden kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” projesinin 8. durağı Bigadiç ilçesindeki program düzenlenen final etkinliği ile sona erdi. Final etkinliğinde konuşan Başkan Uğur, “Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor Projesinin amacı devlet-millet bütünlüğünü sağlamak ve bütün bürokrasinin, yerel yönetimlerin halka dokunmasını sağlamak” dedi.

Büyük Aile Bigadiç'te Final Yaptı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’de kamu yararına hizmet eden kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” projesinin 8. durağı Bigadiç ilçesindeki program düzenlenen final etkinliği ile sona erdi. Bigadiç eski pazar yerinde düzenlenen program Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve davetlilerin stantları gezmesi ile başladı.

Stant görevlisi kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanlarından bilgiler alan protokol üyeleri daha sonra program alanına geçti. Büyük Aile programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.



Başkan Avcu’dan Büyükşehir yasasına övgü

Program açılış konuşmasını Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu yaptı. Büyükşehir yasası ile Türkiye’nin çok büyük değişim yaşadığını ifade eden Avcu, “Bu değişimi ülkemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İşte birlikteliğin, birliğin, ekonominin, her şeyin toparlanıp halkın hizmetine sunulduğu yeni bir yapılanma Büyükşehir yasası. Bu yasayı çıkarıp, ülkemizin milletimizin hizmetine sunduğu için kendilerine teşekkür ediyorum. Balıkesir olarak bu yasadan istifade ederek biz il olarak şanslıyız. Balıkesir Türkiye’nin en şanslı illerinden biri, yakinen tanıdığım ve yıllardır mesai arkadaşlığı yaptığım, değerli büyüğüm Ahmet Edip Uğur beyi de Balıkesir’e kazanç olarak görüyorum” dedi.

Avcu daha sonra Bigadiç’te yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Avcu’nun konuşması ardından Bigadiç’in tanıtımının yapıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Avcu’nun ardından AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan bir konuşma yaptı. Bostan’da Bigadiç’e yapılan çalışma ve hizmetler hakkında bilgiler verdi.

“Büyük aile devlet-millet bütünlüğünü sağlıyor”

Etkinlikte katılımcılara hitap eden başkan Uğur’da Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor projesinin ilk Kepsut ilçesinde başlatıldığını söyledi.

Bigadiç ilçesinin finallerini yaptıklarını söyleyen Başkan Uğur, “Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor Projesinin amacı devlet- millet bütünlüğünü sağlamak ve bütün bürokrasinin, yerel yönetimlerin halka dokunmasını sağlamak. Balıkesir Valiliğimiz ile yapmış olduğumu protokol ile tüm dairelerimiz, kurumları ile Büyükşehir ile birlikte Bigadiç’te 15 binin üzerinde aile ziyaret edildi. 8 binin üzerinde öğrencimize eğitim verildi.

Şuanda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz Sağlık İl Müdürlüğümüze verdiğimiz sağlık tırı hizmete devam ediyor. Kemik ölçümü yapıyor, diyabetik kontrol yapıyor, hanımlarla ilgili kadın hastalıklarına bakıyor. Büyük Aile Protokolü ile halkımıza dokunan tüm dairelere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Başkan Uğur: “Büyükşehir’in Bigadiç’e yatırımı 99 milyon lira”

Balıkesir’in Büyükşehir olması ile tüm ilçelerin hizmetleri daha fazla aldığını belirten Başkan Uğur, Bigadiç’e yapılan hizmetleri şöyle sıraladı:“Bigadiç İlçe Belediyemizin 3 yıllık bütçesi, fiili harcaması 77 milyon 931 bin lira. Peki, Büyükşehir belediyesi ne yapmış? Büyükşehir’in yatırımı ise 99 milyon 800 bin lira. Biz Bigadiç Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımdan 22 milyon lira daha fazla yatırım yapmışız. Büyükşehir’in yapmış olduğu şuanda ilçede çalışan 75 personelimiz var. BASKİ, İtfaiye, Kültür ve Sosyal İşler, Balmek kursları, Çevre Koruma Dairesi vs çalışıyor. 20 araç ile burada Büyükşehir hizmet veriyor. BASKİ’nin en son yapmış olduğu hizmet; Bigadiç’in içmesuyu, arıtma ve kanalizasyon hizmeti. Burada Büyükşehir olması ile BASKİ ile yapılan yatırım tutarı 28 milyon 500 bin lira. BASKİ’nin işletme giderleri 16 milyon 500 bin lira. Bigadiç’in borçlarını da almışız İller Bankası’ndan 4 milyon lira. Biz yalnız 99 milyon 500 bin harcamamız var. BASKİ’ye harcamamız 44 milyon 58 bin lira. Bi BASKİ olarak Bigadiç’te üç yılda yaptığımız tahsilât ise 10 milyon 243 bin lira. Yani BASKİ’nin yaptığı 45 milyon yatırıma karşı 10 milyon yatırım var. Buda Büyükşehir’in büyük bir proje olduğunu gösteriyor. Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra 1135 mahallesi yeşil alan, parkı, itfaiyesi, su kanalizasyonu ile o kadar çok yatırım yapıyor ki. Bu projeden dolayı bende Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum”.

Vali Yazıcı: “Bu birliktelikten çok güzel işler doğuyor”

Final programında son olarak ise Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı bir konuşma yaptı. Balıkesir ve Bigadiç halkının her şeyin en iyi ve güzeline layık olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, “Bu şehir Kurtuluş savaşı öncesinde olduğu gibi Kuvayi Milliye şehri. Koca Seyit’in torunları ülkesine sahip çıkması gerektiği anda canını hiç düşünmeden bu vatan uğruna verebileceğini defalarca gösterdi. Bu güzel insanların torunlarına yapacağımız her türlü hizmet eksik kalır. Bu maksat ve bu bakış açısı ile insanlarımıza hizmet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Büyük Aile Projesi gerçekten Türk toplumunu bizim geleneklerimize yakın ve bize ait bir işi birkaç kurum ve kuruluş olarak beraber yaptığımızda. İşimizi toplu yapıp bereketlendirdiğimizde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Burada bereket var. Eğitimden spora, sağlıktan kültüre her alanda Büyükşehir Belediyemizin el ele kolkola bu güzel insanlara hizmet sunumu var. Bizde Balıkesir Valiliği olarak bu koordinasyonu zevkle izliyorum. Bu birliktelikten çok güzel işler doğuyor” şeklinde konuştu.

Yazıcı’nın konuşması ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verdi. final programı ardından Ahmet Edip Uğur Parkı’nın açılışı yapıldı. Bura da protokol üyeleri Büyükşehir belediyesi tarafından kurulan Bilim Tırını gezerek çocuklarla zaman geçirdiler. Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor Bigadiç final programına; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, belediye meclis üyeler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA