ANTBİRLİK'te Sezonun İlk Pamuğu Alındı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), ilk kütlü pamuk alımını Serik Kooperatifinde yaparak 2017-2018 pamuk sezonunu açtı.

ANTBİRLİK'te Sezonun İlk Pamuğu Alındı
Sezonun ilk pamuğunu Serik Kooperatifi Genel Kurulunda 660 oyun 521’ini alarak başkan seçilen Mustafa Yavuz bizzat aldı. Başkan Yavuz, ANTBİRLİK tarafından her yıl sezonun ilk pamuğunu getirene verilen teşvik miktarının kilosu 12 TL olarak açıkladı ve çiftçiler arasında kimseyi ayırt etmediklerini, her çiftçiye sahip çıkmayı görev edindiklerini belirtti.

Başkan Mustafa Yavuz çiftçilere yönelik yaptığı konuşmasında, "ANTBİRLİK onların malı, biz de yöneticileriyiz. Bu yıl da ilk hasat ürününü teslim alarak 2017-2018 pamuk sezonunu açtık, çiftçimiz kazanacak biz büyüyeceğiz. Bu vesile ile sezonun tüm çiftçi ve üretici kardeşlerim için hayırlı olmasını temenni eder ve bol hasatlar dilerim" dedi.

Yavuz, sezonun ilk pamuğunu yıllardır Serik’te ikamet eden ve bu süre içerisinde geçimini amele çavuşluğundan sağlayan Halil Ceylan’ın ailesinden aldı. Üretici Halil Ceylan, pamuğu teslim ettikten sonra yaptığı konuşmada 15 yıldır Serik’te yaşadığını ve son 5 yıldır ise ailesi ile özellikle pamuk üretimi yaptıklarını, bunun yanında mısır ve silaj mısır da ürettiklerini söyledi.



ANTBİRLİK’in önceki yönetimi ve Serik Kooperatifi yönetim kurulunca yıllardır ANTBİRLİK’e ortak yapılmadıklarını belirten Ceylan, "Bu yüzden yıllarca teşviklerden yararlanamayıp zarar ettim" diyerek serzenişte bulundu. Ceylan, "Yeni yönetim sayesinde ailemden beş kişiyi ortak yaptırabildim" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA