Amorium Antik Kenti 2017 Yılı Kazıları Tamamlandı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde devam eden Amorium Antik Kenti 2017 yılı kazı çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 1988 yılında Prof. Dr. R. Martin Harrison tarafından başlanılan ve 2014 yılından itibaren Anadolu Üniversitesinden Doç. Dr. Zeliha Demirel Gökalp başkanlığında devam edilen Amorium Antik Kentindeki kazıların bu sene 10 Temmuz'da başladığı hatırlatıldı.

Kazı çalışmalarının Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın himayelerinde, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Afyonkarahisar Müzesi'nin takip ve desteklerinde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'Bu yılki kazı çalışmalarına Bakanlık temsilcisi olarak Afyon Müzesinden Sanat Tarihi uzmanı Nergis Koçak eşlik etmiştir. 2017 yılı kazı sezonunda kazı çalışmaları 3 bölgeden yoğunlaşmaktadır. Aşağı şehir ve Yukarı şehir olmak üzere ikiye ayrılan şehirde aşağı şehirde büyük mekanda yukarı şehirde iç sur sisteminde ve sur içindeki bir bazilikada kazı çalışmaları yapılmıştır.

Bu kadar tarihi katmanın bir arada bulunduğu ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Amorum da ileriki yıllarda kazı çalışmalarının devam etmesiyle yapıların daha çok ortaya çıkması ve Amorium'un hakkettiği ilgiye kavuşması beklenmektedir.'

Kaynak: AA