Zorluoğlu Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zorluoğlu: 'Hep birlikte birbirimize güç vererek, terörün, bu şehirde bir daha hakim olmasına, teröristlerin bu şehirde bir daha insanların hayatlarını zehir etmesine imkan vermeyelim'.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, Tuşba ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Zorluoğlu, Tuşba Belediyesinde düzenlenen toplantıyla ilçedeki mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Muhtarların ilttikleri konuları tek tek not alan Zorluoğlu, bazı taleplerle ilgili ise toplantıda hazır bulunan ilgili bürokratlara gerekli talimatları verdi.

Zorluoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada yıl sonuna kadar tüm ilçelerdeki muhtarlarla bir araya gelmeyi planladıklarını ifade ederek, bu yolla sorunları ilk ağızdan duyarak, kısa zamanda çözüme kavuşturmak istediğini söyledi.

Van'ın genelinde sorunlarla ilgili tespitlerde bulunduklarını ve bunları tek tek çözeceklerini dile getiren Zorluoğlu, şunları kaydetti:

'Devletimizin Allah'a çok şükür imkanları var. Bunu Vanımız için seferber ediyoruz. Bütün bunları gönül rahatlığıyla yapabilmemiz, sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmemiz için bir şart var, o da şehrin huzurudur. Hükümetimiz terörle mücadelede şunu söylüyor, 'Bu mücadele kararlı bir şekilde sonuna dek devam edecek ve terör örgütlerin mahallelerimiz üzerinde, şehrimiz üzerinde baskısı bütünüyle ortadan kaldırılıncaya kadar, bir tek terörist kalmayıncaya dek bu mücadelemiz karalılıkla devam edecektir.' Biz de Van'da Allah'a şükür terörle mücadelede çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Ciddi neticeler alınan operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Jandarmamızı, emniyetimizi, diğer güvenlik kuvvetlerimizi, korucularımızı ben burada sizlerin huzurunda yürekten tebrik ediyorum.'

- 'Teröre imkan vermeyelim'

Zorluoğlu, Van'ın bugüne kadar terörden çok çektiğini, bu bakımdan mağdur olduğunu belirtti. Son dönemde yapılan operasyonlar ve çalışmalarla terörün etkisini minimize ettiklerini, bundan sonraki aşamada da bu etkileri ortadan kaldırmaya çalışacaklarını vurgulayan Zorluoğlu, şunları söyledi:

'Hep birlikte birbirimize güç vererek, terörün, bu şehirde bir daha hakim olmasına, teröristlerin bu şehirde bir daha insanların hayatlarını zehir etmesine imkan vermeyelim. Bütün muhtarlarımızdan özellikle bunu istirham ediyorum. Bu sadece güvenlik kuvvetleri ile yapılacak bir şey değil. Vatandaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da desteklerini artırması, terörle ilgili hususlarda bizleri bilgilendirmesi, bizlerin yanında yer alması gerekiyor. Huzur ortamı olduğu sürece, ilimize yeni yatırımlar da gelir, dışardan çok sayıda turist de gelir, işsizlik de azalır. İnsanlar mutlu bir şekilde sokakta dinlenir, eğlenir, rahat eder. Terör örgütünün bütünüyle tasfiye edilmesi lazım.' diye konuştu.

Toplantıya, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile bazı kurum müdürleri katıldı.
Kaynak: AA