Yalovalı Fırıncı 7 Yıldır Hayra Aracı Oluyor

Yalova'da faaliyet gösteren bir fırın 7 yıldır 'askıda ekmek' uygulaması ile hayra aracı olarak ihtiyaç sahiplerinin sofralarına katkı sağlıyor.

Fatih Caddesi'nde faaliyet gösteren fırının satış sorumlusu Kahraman Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce başlattıkları 'askıda ekmek' uygulamasını, aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Uygulama ile imkanı olanların ekmek bedeli karşılığı fişi askıya bıraktığını, ihtiyaç sahiplerinin de bununla fırından ekmek aldığını anlatan Memiş, şunları söyledi:

'Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımızın bıraktığı askıda ekmeği, durumu iyi olmayan vatandaşlara ulaştırarak bir nevi aracılık etmiş bulunuyoruz. Bir nebze de olsa vatandaşımızın mağduriyetini gidermek, ve buna aracılık etmek gerçekten gurur verici, onların yüzündeki tebessümü görmek bizleri de mutlu ediyor. Hayır sahibi vatandaşlarımızın askı için günde bıraktığı ekmek karşılığı, bazen 150, bazen 200'ü buluyor. İşletmemiz açık olduğu sürece bu uygulama devam edecektir. Destek olan, askıya ekmek bırakan tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA