Tekkeköy Belediyesi Hayır Çarşısı Bayrama Hazır

İlçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi bin 500 aileye yılda üç kere kıyafet yardımı yapan Tekkeköy Belediyesi Hayır Çarşısı yaklaşan Kurban Bayramı’na hazır.

Tekkeköy Belediyesi Hayır Çarşısı Bayrama Hazır
Tekkeköy Belediyesinin yaklaşık 3,5 yıl önce açılışını yaptığı Hayır Çarşısı tamamen yeni kıyafetlerden oluşan yeni bir format içerisinde ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler ilçe merkezindeki eski belediye binası altında hizmet veren Hayır Çarşısından yılda üç defa kıyafet yardımı alabiliyor. Yine bayram öncesinde özellikle bayramlık kıyafetlerini buradan temin edebiliyor.

Tekkeköy Belediyesi Hayır Çarşısında ayakkabıdan monta, pantolondan gömleklere, ceketlere her türlü giyim eşyası bulunuyor. Yılın 365 günü açık bulunan Hayır Çarşısına özellikle Tekkeköylü iş adamları ve sanayicilerde destek vererek yardımda bulunuyor.

Hayır Çarşısı ihtiyaç sahiplerine kol kanat geriyor

Hayır Çarşısının sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine kucak açtığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Hayır Çarşımız tamamen yeni sıfır kıyafetlerden oluşuyor ve bin 500 aile yılda üç kez aile fertlerinin tümünün mutlu edildiği gerçek manada hizmet veriyor. Belirli aralıklarla içerisindeki ürünlerin yenilendiği bu hayır çarşımızı bölgemizdeki hayırsever esnaf, sanayici ve iş adamı arkadaşlarımızın her türlü yardımları ve destekleri ayakta tutuyor. Bu manada buraya destek olan hayırsever arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayır Çarşısından faydalanan ailelerimizi kaymakamlıkta kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerden olmasına dikkat ediyoruz. Biz de bu ailelerimizi evlerine giderek ziyaret ediyoruz. Ailelerimizin durumlarını, ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz. Bizim insanlarımız bir yere giderek ihtiyacı olmadığı halde ‘benim kılık kıyafete ihtiyacım var’ demez. Özellikle Türk milletimizin böyle bir şeye tenezzül edeceğini düşünmediğim için biz buraya gelenlerin beyanını da esas alarak vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıkları tamamlanan çarşımız ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyarcını karşılamak için hizmet vermeye hazır. Bayram öncesi kılık kıyafet almak isteyen ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz buradan istedikleri gibi faydalanabilirler.

Her çocuk bayramlık ister

Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma günleri olduğunu hatırlatan Başkan Togar, “İslam aleminde bayramların yeri, önemi ve maneviyat ayrıdır. Bu mukaddes günlerde dargınlar barışır, küskünlükler son bulur. En önemlisi çocukların bayram sevincini yaşması ve rengarenk bayramlıklar giyebilmesidir. Bu manada hayır çarşımız çeşit çeşit ayakkabı ve kıyafetlerle çocuklarımıza bayram sevincini yaşatmaya hazır. Şimdiden tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim" dedi.

Kaynak: İHA