Osmaniye'de Afet Sonrası Toplanma Merkezleri Belirlendi

Osmaniye'de herhangi bir afet durumunda 10 ayrı nokta toplanma merkezi olarak belirlendi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, kent merkezi ve ilçelerde toplanma yerlerinin tespit edildiğini bildirdi.

Kent merkezinde 4, ilçelerdeyse birer noktanın afet sonrası toplanma yerleri olarak açıklandığını belirten Bulut, 'Kurum olarak acil durumlarda ilk müdahalede ne yapılması gerektiğini eğitim faaliyetleriyle anlatıyoruz. Afet ve acil durumlarda, vatandaşların nerede toplanacağını, organize halde hareket etmeleri gerektiğini ve bu gibi durumlarda güvenli bölgeye çekilmeleri can kayıplarını en az seviyeye indireceğini antalıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bulut, şunları kaydetti:

'Vatandaşlarımızın afet ve acil durumlarda toplanma yerlerini iyi öğrenmeleri gerekiyor. Kent merkezinde, Fakıuşağı Mahallesi maliye hazinesindeki yurtlar kurumu arkasındaki alan, Zorkun Yolu üzerindeki Orman İşletme Müdürlüğüne ait alan, Adnan Menderes Mahallesi valilik binası yanındaki Orman İşletme Müdürlüğüne ait ve Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki kapalı yüzme havuzu arkasındaki alanlarla Bahçe, Toprakkale, Sumbas, Düziçi, Kadirli ve Hasanbeyli'de birer olmak üzere toplam 10 ayrı nokta afet sonrası toplanma yerleri olarak belirlendi.'

Kaynak: AA