Nilüfer Kütüphaneleri Dünyaya Tanıtılıyor

Polonya’da düzenlenen 83. İfla Genel Konferansı-Dünya Kütüphane ve Bilgi Kongresi’ne katılan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Nilüfer’deki kütüphanecilik uygulamalarını uluslararası alanda tanıtma fırsatı buldu.

Nilüfer Kütüphaneleri Dünyaya Tanıtılıyor
Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu tarafından bu yıl Polonya’da 83’üncüsü düzenlenen Ifla Genel Konferansı - Dünya Kütüphane ve Bilgi Kongresi’ne katıldı.

Polonya’nın Wroclaw şehrinde düzenlenen kongrede 122 ülkeden binlerce kütüphaneci yer aldı. Kütüphanecilik uygulamalarının paylaşıldığı kongrede Nilüfer Belediyesi de Nilüfer’de uygulanan örnek çalışmaları tanıtma fırsatı buldu.

Kongreye Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Kütüphane Sorumlusu Selin Can Cemgil ve Genel Kütüphane Hizmetleri Büro Sorumlusu Dilber Koç katıldı.

Çeşitli aktivitelerle kütüphanecilik hizmetlerinin tanıtıldığı organizasyonda Nilüfer Belediyesi de poster sunumu gerçekleştiren tek belediye olarak “Kadın Hayata Yakın” projesini katılımcılarla paylaştı. Poster sunumuna kongre üyeleri ilgi gösterdi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl da ABD’nin Ohio eyaletinde düzenlenen kongrede “Yılın Yazarı” ve “Boyun Kadar Kitap Oku” projelerinin poster sunumunu yapmıştı.
Kaynak: İHA