Muş Belediyesi Malazgirt İçin Toplandı

Muş’un Malazgirt Zaferi etkinlikleri kapsamında birim amirleri ile toplantı yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Etkinliklere katılan ve konaklama ihtiyacı olan misafirlerimizi evlerimizde ağırlayacağız” dedi.

Muş Belediyesi Malazgirt İçin Toplandı
Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyenin birim amirleri ile toplantı yaptı. Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümü dolayısıyla 26 Ağustos’ta düzenlenecek olan kutlamalar ile ilgili konular ele alındı. Başkan Asya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı etkinliklerin sorunsuz bir şekilde yapılması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda birim amirlerini uyardı. Belediyenin zabıta ekipleri ve güvenlik personellerinin etkinliğin yapılacağı alanda görevlendirilmesi için hazırlıkların yapılmasını söyleyen Başkan Asya, diğer personellerin de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama noktasında teyakkuzda olması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların servis ihtiyaçlarının karşılandığını ve araçların koordineli bir şekilde hizmet vereceğini kaydeden Başkan Asya, il dışından gelen ve konaklama ihtiyacı olan misafirleri evlerinde ağırlamak için personellere talimat verdi.

Başkan Asya, birim amirlerine yaptığı konuşmada, “Anadolu’nun kapılarının ardına kadar açılmasına vesile olan ve tarihte büyük bir öneme sahip olan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 946. yıldönümü 26 Ağustos’ta kutlayacağız. Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da etkinliklere katılarak bizleri şereflendirecek. Aynı şekilde görevde olan veya daha önce çeşitli kademelerde görev yapmış devlet büyüklerimizin yanı sıra binlerce misafir ilimize gelecek. Her zaman olduğu gibi bunda da bize yakışır bir ev sahipliği yapmamız lazım. 7’den 70’e gelen bütün misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında seferber olacağız. Allah’ın izniyle yüzümüzün akıyla bu sınavımızı vereceğiz” dedi.

Binlerce insanın Malazgirt Zaferi etkinliğine katılacağına dikkat çeken Başkan Asya, “Otellerimiz ve misafirhanelerimiz tıka basa dolu durumda. Dolayısıyla etkinliğe katılan ve yer bulamayan misafirlerimize yuvamızı, gönlümüzü sonuna kadar açacağız. Bu durumda olan vatandaşlarımız Alo 153 istek ve şikâyet hattımıza bilgilerini vermeleri halinde ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aynı şekilde Havalimanına, şehirlerarası terminale ve kentin çeşitli yerlerine bununla ilgili pankartlarımızı astık. Konaklama ihtiyacı olan misafirlerimizin bize ulaşmaları halinde gerekeni yapmaya hazırız. Bunun dışında Cumartesi günü sabah saat 07:30 ile 09:00 arası Malazgirt ilçemize servislerimiz olacak. Kamu kurumlarımız ve parti teşkilatımız ile birlikte belirlediğimiz noktalarda vatandaşlarımızı alarak etkinlik alanına götüreceğiz. Etkinlik alanında da vatandaşlarımıza gün boyu ikramlarımız devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA