Konak Tramvayı Beklenenden De Hızlı

İzmir’de, yapım çalışmaları süren Konak Tramvayında bir zorlu etap daha tamamlanırken, Çankaya’dan gelen tramvay hattını Alsancak’a bağlayan Şair Eşref Bulvarındaki imalatlar planlanan süreden 1 hafta önce bitirildi.

Konak Tramvayı Beklenenden De Hızlı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı kapsamındaki imalat çalışmalarında tempoyu giderek artırıyor. Projenin uygulama açısından en zor bölümünü oluşturan Konak-Alsancak hattında engeller bir bir aşılırken, proje etapları belirlenen tarihlerden daha önce tamamlanarak trafiğin rahatlaması bekleniyor. Alsancak Garı önündeki imalat çalışmalarını İzmir Enternasyonal Fuarının açılışına yetiştirmek için geceli-gündüzlü mesai harcayarak planlanan süreden 4 gün önce bitiren büyükşehir ekipleri, Şair Eşref Bulvarı etabında da hızını kaybetmedi. Montrö Meydanı ile Çankaya arasındaki çalışmaların Kurban Bayramı öncesinde bitirilmesini hedefleyen büyükşehir, iş takviminden bir hafta hızlı ilerleyerek trafik akışının normale dönmesini sağladı.

Kent trafiğinin üç kritik noktası için üç hedef tarih belirleyen büyükşehir belediyesi, ilk ikisini öngörülen süreden önce tamamladı. Üçüncü hedef ise Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Gazi Bulvarına kadar olan kısımdaki çalışmaları 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 18 Eylül tarihine kadar tamamlamak olduğu kaydedildi. Kasım ayı sonunda ise tüm imalatların sona erdirilmesi hedeflendiği açıklandı.
Kaynak: İHA