Harf İnkılabının 89'Uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyareti ve Harf İnkılabının 89’uncu yıldönümü kutlandı.

Harf İnkılabının 89'Uncu Yıl Dönümü Kutlandı
Tekirdağ Süleymanpaşa’daki 50. Yıl Harf İnkilabı Anıtı önünde gerçekleşen törene, Vali Vekili Lütfullah Gürsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları ve Daire Başkanları ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve anıta çelenk sunulmasının ardından konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Harf İnkılabını Tekirdağ’da başlatmasının özel bir önemi vardır. Büyük kurtarıcımız, Çanakkale Savaşı’nda ilk defa Tekirdağlılarla tanıştığı zaman kendilerinin ne kadar ilerici, hoşgörülü, gelişime açık insanlar olduğunu ve Çanakkale’deki üstün çabalarını görmüştür. Kurtuluş Savaşı sonrasında ülke genelinde eğitim seferberliği başlamış, yapılan Harf İnkılabı ile de kısa sürede büyük atılım gerçekleşmiştir. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha özlem, saygı ve minnetle anıyoruz. Günümüzde Türkiye’nin gelmiş olduğu muasır medeniyetler seviyesi Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu devrimler sayesinde olmuştur, bu devrimlere her zaman sahip çıkmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir, ebediyen atmaya devam edecektir" dedi.

Törenin ardından Namık Kemal’in torunlarının da katılımı ile Atatürk Fotoğrafları ve Tekirdağ Basınında Harf İnkılabı Sergisi açıldı.
Kaynak: İHA