FETÖ'nün Bolu'daki Emniyet Yapılanması Davası

Örgütün ildeki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 30'u tutuklu, 2'si firari 73 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 73 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Adliyesi'ndeki mahkeme salonlarının yeterli olmaması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Tutuklu 30 sanık, polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan bazı sanıklar da hazır bulundu.

Duruşma, sanıkların savunmalarıyla devam etti.

Savunmasında polislik mesleğine 2005 yılında Trabzon’da başladığını belirten tutuklu sanık Sadık Duran, İstihbarat Şubede görev yapmış olmasının FETÖ mensubu olduğuna yönelik iddiaya kanıt teşkil etmesini doğru bulmadığını söyledi.

Hakkındaki ByLock iddialarını da reddeden Duran, FETÖ mensubu olmadığını aksine örgütün mağduru olduğunu savundu.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Düzce’de tutuklu bulunan dönemin Bolu Valisi İbrahim Özçmen’in özel kalem müdürü olarak görev yapan Uğur Yaşar Günaydın da savunma yaptı.

Savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini dile getiren Günaydın, 'Dosya içinde cemaate yönelik kişilerin fişlenmesine ilişkin bilgiler olan bir flash bellekle benim de alakalı olduğum iddiası yer almaktadır. Ben böyle bir flash belleğin varlığından basın aracılığıyla haberdar oldum. Bu flash belleği hiç görmedim. İçindeki bilgilerin ne olduğunu, kim tarafından hazırlandığını ve kimlere gönderildiğine ilişkin bilgiye sahip değilim.'

Sanıkların savunmalarını tamamlamasının ardından, mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının taleplerinin alınması için ertelendi.

- İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 77 sayfalık iddianamede, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan haklarında dava açılan 36'sı tutuklu, 3'ü firari 73 sanığın her biri için 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Kaynak: AA