Erzurum'da Rafting Heyecanı

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Adem Aktaş, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu İl Temsilcisi ve Organizasyon Kurulu Üyesi Çetin Bayram, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile birlikte Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti.

Erzurum'da Rafting Heyecanı
Erzurum’da 23-26 Ağustos tarihleri arasında Pazaryolu ilçesinde yapılacak olan rafting yarışları hakkında Vali Azizoğlu’na bilgi veren Asbaşkan Fikret Yardımcı, Erzurum’a yapılabilecek projeleri anlattı. Rafting yarışlarına 40 ilden katılımın olacağını dile getiren Asbaşkan Yardımcı, “R4 Rafting Türkiye Şampiyonası müsabakaları 23-26 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde yapılacak. 24 ve 25 Ağustos tarihleri arasında Sprint, Slalom kafa kafaya yarışları, 26 Ağustos tarih de ise Laleli Köyü’nden Kılıç Köyü’ne kadar nehir inişi yarışları ve ardından madalya töreniyle son bulacak” dedi.

Erzurum’a bir yapay rafting parkur yapılmasını da talep eden Yardımcı, konuyu Vali Azizoğlu’na iletti. Gerekli desteğin verileceğini ifade eden Vali Azizoğlu, “Bulunduğumuz coğrafya doğa sporlarının yapılmasında oldukça elverişli. Bu anlamda devletimiz spora ve sporcuya gerekli desteği vermektedir. Rafting yapay parkur konusunda çalışmaların başlatılması için gerekli incelemeleri başlatacağız” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Asbaşkan Fikret Yardımcı, katkılarından dolayı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na plaket taktim etti. Vali Azizoğlu’da misafirlerine Oltu Taşı tesbih hediye etti.
Kaynak: İHA