Engelli Genç Kızın Hayali Gerçekleşti

Hatay'da küçük yaşta yakalandığı kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemeyen 18 yaşındaki genç kız, hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyeye hayırseverlerin desteğiyle sahip oldu.

Hatay'da 7 aylıkken yakalandığı kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemeyen 18 yaşındaki Ebru Özçelik'in akülü tekerlekli sandalye sahibi olma hayali hayırseverler tarafından gerçekleştirildi.

Hassa ilçesinde yatağa mahkum şekilde yaşamını sürdürmek zorunda kalan ve ancak kardeşlerinin desteğiyle dışarı çıkabilen Özçelik'in tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu öğrenen bir grup hayırsever, harekete geçti.

İsmi açıklanmayan hayırseverler tarafından alınan araç, uzun zamandır bunun hayaliyle yaşayan Özçelik'e teslim edildi.

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Ebru Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayalinin gerçekleşmesiyle kendisinin dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi.

Özçelik, artık özgürce çıkıp gezebileceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan özgürce dolaşmak istiyordum. Babam maddi durumu olmadığı için akülü tekerlekli sandalye alamıyordu. Ben de basın mensupları aracılığıyla hayırsever vatandaşlara seslenme imkanı buldum. Onlar da sesimizi duydular. Olumlu dönüş yaptılar. İhtiyaçlarımı karşılayarak beni dünyanın en mutlu insanı yaptılar. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Allah, onlardan razı olsun.'

Baba Fettah Özçelik de kızına yapılan yardım için teşekkür etti.
Kaynak: AA