Dünya Ralli Şampiyonası'nda Red Bull Sporcuları Şampiyonluk İçin Kapışıyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nda Almanya yarışı geride kaldı. Geçtiğimiz hafta tamamlanan yarışı Ott Tanak kazandı, iki Red Bull sporcusu Sebastien Ogier-Thierry Neuville’in genel klasmandaki zirve mücadelesi ise sürdü. Tüm pilotlardan yavaş yavaş ayrılan ikili, kalan üç yarışta birbirleriyle rekabet edecek.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda Red Bull Sporcuları Şampiyonluk İçin Kapışıyor
Dünya çapında milyonlarca takipçisi bulunan ve en prestijli spor organizasyonlarından biri olarak gösterilen Dünya Ralli Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. Polonya Rallisi ile start alan şampiyonada on yarış geride kaldı, zirve ise şekillenmeye başladı.

Sezon başlarken kağıt üstünde dört pilot favori gösteriliyordu. Sebastian Loeb dönemi sonrası rallinin bir numarası olan Red Bull sporcusu Sebastien Ogier, istikrarlı görüntüsüyle bir başka RedBull sporcusu Thierry Neuville, Estonyalı pilot Ott Tanak ve Fin sporcu Jari-Matti Latvala şampiyonluk adaylarındandı. Ancak yarışların ardından Ogier ve Neuvillezirvede yalnız kaldı.

Aracında birçok sorun yaşamasına karşın ilk dört yarışta da podyuma çıkan Ogier’in, şampiyonluk yolunda yine çok fazla zorlanmayacağı düşünülmüştü. Ancak sonradan durulan Fransız pilot, sadece Portekiz’de liderlik koltuğuna oturabildi. Buna rağmen puanları toplayan Ogier, son Almanya yarışında da üçüncü oldu ve genel klasmandaki liderliğini sürdürdü. Ogier, geçtiğimiz sezon sadece iki ayakta podyum dışında kalmıştı, ancak şimdi geçen seneden daha iyi görüntü çizen bir rakibi var: Thierry Neuville. Belçikalı sporcu ThierryNeuville, geçen sene olduğu gibi bu sezon da ikinci sırada ama bu kez şampiyonluğa daha yakın. Yeteneğinin yanında tecrübesiyle bu yıl Ogier’e karşı iyi yarışan Neuville, Fransa, Arjantin ve Polonya’da en iyi dereceye imza atarak sürpriz yapabileceğini kanıtladı.

Loeb: "Neuville geri gelebilir"

Almanya’da istediğini alamasa da son 3 yarışta Ogier’in 17 puan gerisinde kalan Neuville, farkı kapatmak istiyor. 177 puanı bulunan Ogier’in işi ise bu sefer o kadar da kolay olmayacak. İki sporcu arasında yaşanan bu rekabet, uzun süre konuşulacak gibi görünüyor. Konuyla ilgili ralli efsanelerinden Sebastien Loeb de bir açıklama yaptı. Bu sezon oldukça çekişmeli yarışlar izlediklerini belirten Loeb, “Neuville çok formda, o yüzden arkadan gelebileceğini düşünüyorsunuz ancak Ogier’in tecrübesini hatırlayınca bunu tam olarak kabul edemiyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA