Çaltılıdere'deki Arazi Büyükşehir Belediyesine Satılacaktı, Reddedildi

Aliağa Belediye Meclisi tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanırken, meclisin gündemine alınan Çaltılıdere Mahallesindeki Aliağa Belediyesine ait arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesine satılmasına ilişkin madde oy çokluğuyla ret edildi.

Çaltılıdere'deki Arazi Büyükşehir Belediyesine Satılacaktı, Reddedildi
İzmir kamuoyunu uzunca bir süre meşgul eden Çaltılıdere Mahallesindeki 461 parsel numaralı araziye talip olan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin oy birliği ile satın alınmasına karar verdiği arazinin satışını oylamak için, Aliağa Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Aliağa Belediye Meclisin gündemine getirilen madde, oy çokluğu ile reddedildi.

MHP kabul CHP ve AK Partili ret oyu verdi

Oylamada, AK Partili meclis üyeleri ret oyu kullandı. Yapılan oylamada yine CHP’li üyeler de, İzmir Büyükşehir Belediyesinin satın alınmasına oy birliği ile karar verdiği madde için ret oyu kullanarak arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesine satılmasını onaylamadı. Oylamada ise sadece MHP ve bağımsız üyeler kabul oyu kullandı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, oylama öncesinde gerçekleştirdiği sunum ile Çaltılıdere Bölgesine Aliağa Belediyesi tarafından yapılması planlan, hedeflenen projeler hakkında meclis üyelerine ve katılımcılara bilgi verdi. Başkan Serkan Acar barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumda Çaltılıdere Mahallesinin yakın bir zamanda hem İzmir’in, hem de Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını ifade etti.



"Tüm projelerin takribi toplam maliyeti 50 milyon dolardır"

Aliağa’ya hizmet noktasında meclis üyelerinden parti rozetini bir tarafa bırakmaları ricasında bulunan Başkan Serkan Acar, “Çaltılıdere’deki araziye İzmir Büyükşehir Belediyesi talip olmuşsa biz bu araziyi büyükşehire satarız. Yeter ki Aliağa’ya hizmet gelsin. Çaltılıdere Mahallesinin üç bir tarafı beton santralleri, taş ocakları, asfalt şantiyeleri ile çevrilmiş durumda. Çaltılıdere Mahallesi’ne daha önce Ekonomi Bakanlığınca serbest bölge kurulmak istendi; fakat biz bu bölgeye 5 bin öğrenci kapasiteli bir üniversite yapılmasını istedik. Çaltılıdere’yi cazibe merkezi haline getirmek ve çevre kirliliğine sebebiyet verecek unsurlardan uzak tutmak bu bölgeye yapılmak istenen yat tersanesinin yapımına da karşı çıktık. Çaltılıdere’de 1 milyon 72 bin metrekarelik arazimiz içerisine Güzel Sanatlar Okulu, Meslek ve Teknik Lisesi için 30 bin metre kare yer ayırdık. Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli için ise 20 bin metre kare yer ayırdık. Bunların dışında TOKİ ve Emlak Konut ile yapılan görüşmelerde bu bölgeye 5 bin konut kapasiteli toplu konut projesi hedefledik. Aliağa’mıza yakışan projelerin, sosyal tesislerin yapılabilmesi için Kanadalı, Dubaili ve Katarlı iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Belediye başkanı olarak Aliağa’ya en iyi yatırımı getirmek benim görevimdir. Planlanan tüm projelerin takribi toplam maliyeti 50 milyon dolardır. Tüm bunlar sayesinde Aliağa halkı, Aliağa esnafı büyük rant sağlayacak. Bu sayede Aliağa sadece sanayi şehri değil, eğitim ve turizm şehri olacak. Ben bu hayallerimi öyle ya da böyle gerçekleştireceğim. Bizim kuru gürültü sevdamız yok. Bizim bir hayalimiz var. 2023 yılında Aliağa’yı dünya şehri yapmak istiyoruz" dedi.



Acar’dan, Kocaoğlu’nun ’Ne aceleniz var?’ eleştirisine yanıt

Başkan Serkan Acar, 461 parselin satışı konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun basın üzerinden kendisine yönelttiği ’ne aceleniz var’ eleştirilerine de yanıt verdi. Başkan Serkan Acar, meclis üyeleri ve katılımcılar karşısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Aslında bu soruyu sorabilecek ilk kişi Aziz Bey’di; çok doğru bir soruydu. Aslında şahsından kaynaklı sorunlar olduğunu sanmıyorum. Belki birimleriyle ilgi sıkıntılar var; ama Aliağa’da su altyapısının yenilenmesi işi 2011’de başladı.

Sadece su hatları borular değişecek. Yeni hatlar devreye girecek. Su patlaklarının önüne geçilecek. Bir su hatları yenilecek, 7 yıldır yollar kazılıyor, su hatları hala yeni hatlar devreye sokulmuyor. 7 yıl olmuş. 3 buçuk yıldır Şakran’da kanalizasyonda ihalesi bekliyoruz. Yolları yapmıyorsunuz. Tamam yapmayın; ama gözünüzü seveyim şu su hatlarını bitir. Eski hatları devre dışı bırakın. Yeni hatları bağlayın evlere. Yeni hatları devreye sokun. Biz sizden bir gram asfalt istemiyoruz. Bir gram destek de istemiyoruz. İstesek de vermiyorsunuz zaten. Destek de istemiyorum; ama altyapıyı bitirin de biz işimizi yapalım. Bize önce Yalı Mahallesini teslim ettiler. Yalı Mahallesinin asfaltını bitirdik. Kültür Mahallesini teslim ettiler; ama halen yeni hatları devreye sokmuyorlar, tutuluyor. Niye? Patlasın da o asfaltı kazalım diye. Yeni Mahalleme, Kurtuluş Mahalleme yol yapmam lazım. İnsanlar tozun çamurun içerisinde. Biz zulmü hak etmiyoruz. Bugün Aliağa ekonomik kalkınmışlıkta İzmir’de birinci. İzmir Büyükşehir Belediyesi oturup desin ki; ’Aliağa bize yılda ne kadar para getiriyor?’ ’Biz Aliağa’ya buna karşılık ne yapıyoruz?’ Oturup bunun bir hesabını yapsınlar. Bizim ödediğimiz vergiler, paralar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kasasına giren paraların bize hizmet olarak bir an önce dönmesini istiyoruz. Şuan Aliağa’da 2 bin 500 tane branşman bağlanmak üzere bekliyor. Vatandaş bekliyor; ama yapmıyorlar. UKAME’den de diyor ki; ’Buraya asfalt bir gram atamazsın. Giremezsin buraya.’ Biz Aliağa olarak acele ediyoruz. İşimiz var. Ben 8-10 yıl bekleyemem. Bizler 5 yıllığına seçiliyoruz. Benim milletime sözüm var."
Kaynak: İHA