Buca'da Kurbanlıklara Sıkı Denetim

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar Buca’daki yerlerini almaya başladı. Buca Belediyesi Zabıta, Veteriner İşleri müdürlükleri ve Tarım İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Buca Kaymakamlığı tarafından bu yıl tek nokta olarak belirlenen kesim ve satış yerindeki denetimlerini arttırdı. Vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı ve hijyenik koşullarda yerine getirebilmeleri için çalışmalar yapan ekipler, kurbanlıkların sağlık raporlarını ve nakil belgelerini denetleyip, sağlık kontrollerini yaptı.

Buca'da Kurbanlıklara Sıkı Denetim
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban pazarlarında hareketlilik başlamasıyla Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Kaynaklar Olduruk Mevkiindeki Et Entegre Tesisleri ve çevresinde kurulan hayvan pazarında incelemelerde bulunan Tarım İlçe Müdürlüğü ve Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kurbanlıkların sağlık raporlarını ve nakil belgelerini denetledi. Belgelerinde eksiklik olan hayvan sahiplerini tamamlamaları konusunda uyaran ekipler, hayvanların genel muayenelerini gerçekleştirdi.

Kurbanlık seçiminde öncelikli olarak Bakanlık tarafından takılan küpesinin olması, hayvanın pasaportunun ve veteriner sağlık raporunun bulunması gerektiğine dikkat çeken ekipler, vatandaşları mat gözlü, azı dişleri çıkmamış, burnu nemli ve parlak olmayan hayvanları tercih etmemeleri konusunda uyardı.

Küçükbaş hayvanların en az 1, büyükbaş hayvanların en az 2 yaşında olması gerektiğine ifade eden ekipler, dişi hayvan kesilecekse mutlaka gebe olup olmadığının kontrol edilmesini, dış görünümü canlı olmayan, salya, burun akıntısı olan, vücudunda yara, şişlik, ödem bulunan hayvanların satın alınmaması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: İHA