'Aydın'da 2014'Ten Bu Yana Eğitimi Tamamlamayan Şoför Direksiyon Başına Geçemiyor'

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, geçtiğimiz gün İzmir’in Çiğli ilçesinde, 3 yaşındaki Alperen Sakin’in servis aracında unutularak havasızlıktan hayatını kaybetmesi olayının dikkatleri bir kez daha şoförlerin üzerine çektiğini belirterek Aydın’da 2014 yılından bu yana eğitimleri tamamlamayan şoförlerin direksiyon başına geçemediğini söyledi. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında Aydın’da ulaşım hizmeti veren tüm şoförlerin de eğitimden geçtiğini kaydeden Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Tüm velilerimiz servis kaydı yaptırırken şoförün belgelerini denetleyebilir, gerekirse odamızdan da belgeli olup olmadığının teyidini alabilir” dedi.

'Aydın'da 2014'Ten Bu Yana Eğitimi Tamamlamayan Şoför Direksiyon Başına Geçemiyor'
Aydın Şoförler Odası olarak, çocukların emin ellerde taşınması amacıyla özellikle servis şoförlerinin bir dizi eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra direksiyon başına geçmesine müsaade edildiğini kaydeden Başkan Semih Özmeriç, “Böyle acıların bir daha yaşanmaması için şoför eğitimleri konusu üzerinde titizlikle durulmalıdır” dedi.

Dünyadaki en hassas ve kritik mesleklerden birinin şoförlük olduğunu ve insanın canını emanet ettiği nadir kişilerden birinin de şoför odluğunu kaydeden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Oda olarak biz her türlü tedbirimizi aldık, servis kullanacak olan velilerimiz de mutlaka çocuklarını emanet ettikleri araç ve şoförü denetlesinler. Aydın Büyükşehir olunca Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oluşturduğu yönetmelik toplu taşıma yönetmeliği oldu. Oda olarak bizler Aydın’da mesleğin kalitesini arttırmak için eğitimlerimizi yıllardır sürdürüyoruz. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM) ile önümüzdeki sezon hazırlıklarını tamamladık. Önümüzdeki yıl tüm araçlarımız UKM 09 Haziran 2017 Tarihli kararı Araç Takip Sistemi ile donatılması yönünde karar alındı” diye konuştu.

“Tüm şoförler öfke kontrolünden geçti”

Aydın il genelinde insan taşıması sektöründe hizmet veren tüm şoförlerin öfke kontrol eğitiminden geçtiğini ve bu eğitimi başarı ile tamamlayanlara ruhsat verildiğini kaydeden Başkan Özmeriç, “Ülke genelinde taşıma yönetmeliği konusunda Aydın ilimiz ilklere imza atan illerimizdendir. Hazırladığımız taşıma yönetmeliği de Türkiye’de ilkler arasındadır. Aydın’da Büyükşehir Belediyesi denetiminde hizmet veren toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin tamamı ve taksi şoförleri öfke kontrolü ve halkla ilişkiler kursuna katıldı.

Bu kursu başarı ile tamamlayamayıp sertifika alamayanların direksiyon başına geçmesine izin verilmedi” diye konuştu.

Kaynak: İHA